Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi az igazság az LSD-vel? Rá...

Mi az igazság az LSD-vel? Rá lehet szokni 1x használattól vagy sem?

Figyelt kérdés

Érdekelnek a kábítószerek. Mármint nem akarom kipróbálni egyiket sem, még fel sem merült, de inkább azok érdekelnek, hogy mitől vált valaki egy normális életből olyanná, hogy csak a drog létezik számára többé.

És LSD-ről olvastam.

Azt olvastam az egyik könyvben, vagy cikkben nem tudm már, hogy régen évtizedekkel ez előtt nem volt betiltva, mert nem szoktak rá egyszeri használattól az emberek, és voltak legálisan ún. "LSD trippek", utazások.

De most olvasgattam róla, és az orvosok, meg akik a kábítószerekkel foglalkoznak azt mondják, hogy de igenis 1x használattól kialakulhat függőség.

Jó, egy orvos nem is mondhatja azt, hogy "Kipróbálhatod nyugodtan 1x! Nem fogsz rászokni..." gondolom.

De akkor mi lenne az igazság?

2013. febr. 12. 15:27
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Az LSD nem alakít ki szomatikus (testi) függőséget, hasonlóan a psylocibinhez (gomba) főleg azért mert a használat után kb egy hónapig ugyanaz az adag minimális hatást vált ki. A pszichológiai függőség más téma az szinte az összes kábítószernél megjelenhet de kifejezetten az LSD-ről én nem halottam. Ami veszélyes a halucinogénekkel az hogy felerősítheti/előhozhatja a lappangó mentális betegségeket, skizofrénia, pánikbetegség stb. Hollandiában egy darabig legális volt a gomba de több véres eset után tudtommal jelenleg tiltólistán van.
2013. febr. 12. 16:14
 2/2 anonim válasza:
Az lsd okoz fuggest de nem fizikait. Akarhogy is ertelmezed de tapasztalatbol mondom h a szemelyiseged, eletedet valtoztatja meg es en pl skizo is meg paranoias vok. A lelkes legmelyere hatol be, gyokeret ver es belulrol kinoz. Inkabb elviselnem a fizikait 2 honapig mint ezt de abban is volt reszem az is borzaszto.
2013. febr. 13. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!