Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Másnak is van olyan? Ha...

Másnak is van olyan? Ha beleülök 1 forró kádba, rövid időn belül elkezd viszketni a fejem.

Figyelt kérdés

2013. febr. 11. 23:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Pedig ez komoly dolog! Amúgy az sem kizárt, hogy valami hajápoló maradványtól kezdesz viszketni ha melegebb van, én citromos vízzel csináltam utolsó öblítést 2-3 alkalommal a nyáron, érdekes módon akkor egyáltalán nem viszketett a fejbőröm, pedig melegben én is viszketős vagyok.
2013. febr. 12. 00:49
 12/24 anonim ***** válasza:

nem,én nem vagyok érzékeny a napfényre,meg nincs semmi bajom,nem leszek rosszul,stb..ne hallgass a sok tudatlanra..:) egyébként én már anno sok embert megkérdeztem erről,és szinte mindenkinek van ilyenje,kinek kisebb, kinek nagyobb mértékben,csak ők egyszerűen lesza*ják és fel sem tűnik nekik. Mivel én elemzős fajta vagyok és hisztis is,már az első "meleg percektől" :D behisztizek.Anyukám is mondta,hogy tök normális,csak kis önkontrollt kéne gyakorolnom :)

Amúgy akár attól is viszkethet valakinek a feje,hogy egyszerűen száraz...az is ugyanolyan bőr,mint a kezeden ,mellkasodon lévő,stb... a száraz bőr pedig szintén viszket...

és érdekes,hogy amint elmúlik a meleg érzetem,megszűnik a viszketés is...

szal ennyit az élősködőkről meg hajformázó maradványokról...arról nem beszélve,hogy hajformázót kb.4 éve nem látott a hajam.

bár a citromos öblítéstől nekem szerintem simán viszketett volna a fejem..a citrom szárít szépségesen...inkább örüljön a hozzászóló,hogy mázlija volt,és nem szárította agyon a fejbőrét,mivel hajat(rendesen) nem lehet úgy leöblíteni,hogy ne menjen a fejbőrre is belőle.

egyébként 2013-ban ki öblíti a haját citromos izével ? :D

:D:D

nyugodj meg kedves kérdező,semmi bajod.érzékenyebb vagy erre,azt kész.ezzel nemigen lehet mit csinálni.

2013. febr. 12. 17:42
 13/24 anonim ***** válasza:
8. válaszolónak igaza van
2013. febr. 12. 17:45
 14/24 anonim ***** válasza:

"egyébként 2013-ban ki öblíti a haját citromos izével ? :D

:D:D "

Meglepődnél, ha tudnád, mennyien. Nem tömény citromlére kell gondolni (nyilván), amúgy meg a sok vegyszer ugyanúgy szétcseszi az ember haját, jobban is, mint 2 kanál citromlé a 2 liter vízbe. Alkalomszerűen igenis jót tesz a fejbőrnek. A Pantene nevű csodaszer viszont még alkalomszerűen se, úgy viszkettem tőle, hogy ment is a kukába.

2013. febr. 12. 18:00
 15/24 A kérdező kommentje:

No meg allergias vagyok a sok offolora. Ki mondta hogy aggodom, meg hogy tulspolazom. Erdekel azt kesz. Akinek nincs mit hozzatennije az meg tanuljon mar meg nem hozzatenni! Na... :) Mostmar jobb. Szamomra "Erzekenyebb vagy azt kesz" egyaltalan nem elfogadhato valasz. Engem erdekel hogy miert lehet ez, es hogy masoknak is van e ilyen. Mert mondjuk azt mar megtanultam, hogy amit magamon eszreveszek, az szinte biztos hogy sokmindenkinek van. Szal no off pls. Kuldjetek magatokat ontovabbkepzore, s aztan irkaljatok. Akinek meg van hozzatennivaloja, az tegyen hozza, mert kifejezetten erdekel a tema. :)

A szarazbor (betegseg?) rol mar hallottam, de ha ez lenne, akkor nem kene mashol is lennie, miert csak a fejen?

2013. febr. 12. 20:23
 16/24 A kérdező kommentje:
Ha a citrom segit, ami tudtommal lugosit, akkor lehet hogy van valami helyi elsavasodas?
2013. febr. 12. 20:26
 17/24 anonim ***** válasza:

29 éve használok "normál" samponokat,mint L'oreal,Kérastase,stb..( Panténe samponok alja samponok,alapból nagy szar>k,szóval hál isten,még a kezembe sem fogtam a flakont),és még életemben semmi baja nem volt se a hajamnak,se a fejbőrömnek.Te úgy látszik,érzékenyebb vagy és jobban bejön a boszorkánykonyha.Van ilyen,tőlem kecsketejet is kenhetsz a fejedre.

Kérdezőnek :

akkor keress fel egy szakértőt és készíts vele riportot.

száraz pedig simán lehet a fejbőr,annak ellenére,hogy testen meg nem száraz a bőröd..sőt ... nem kell feltétlen száraznak lennie,elég ha csak vízhiányos..remélem ezt nem kell elmagyarázni..és ahogy "párásodik" a fejbőr,úgy az nyilván jobban irritálja a szárazabb bőrt..és már viszket is..az izzadság pedig sós.

plusz info : tudtad,hogy még az arcod egyes területein is eltérő a bőrtípusod? lehet,hogy mondjuk zsíros bőröd van,de az orrodtól 2 centire meg száraz, attól 2 centire meg normál,stb?... ez bizony így van...pontról pontra változhat a bőröd típusa,nem csak testrészenként..még a kéz esetében is más lehet a bőr a hüvelykujj környékén mondjuk,mint a kisujjadnál levő.

választ nem fogsz kapni a kérdésedre itt,mert ezt nagyon szakértő sem fogja tudni neked úgy levezetni,ahogy te azt elképzeled,arról nem beszélve ,hogy 14243435353 oka lehet a viszketésnek.

lépj túl rajta.

2013. febr. 14. 14:54
 18/24 A kérdező kommentje:

Beszarok még1 troll....

Na hátha vannak még értelmesek is errefelé, (ugyevagytok?) találtam ilyet hogy homotoxikológia.

[link]

2013. febr. 14. 15:09
 19/24 anonim ***** válasza:

Te is ugyanolyan troll vagy, ha képes vagy így letrollozni egy normális választ. Ember, ez a gyakorikerdesek.hu, nem egy tudományos fórum!

Amúgy meg lehet érdemes lenne megnézetni a fejbőrödet egy bőrgyógyásszal, egyrészt tényleg lehet helyi elsavasodás, másrészt akár gomba (nem vicc) is okozhatja a melegre történő viszketést. De ha gondolod a lúgos/citromos öblítéssel tegyél egy próbát, aztán ha utána is ugyanúgy jelentkezik a meleg közegben viszketés, akkor nem a ph-val van a baj. Egy próbát megér.

2013. febr. 14. 23:04
 20/24 A kérdező kommentje:

Énis ugyanolyan troll vagyok mint a normális válaszos. :)

De látom te sem érted... Ha kíváncsi vagy szívesen kifejtem.

És pont ezaz. Hogy ez itt a gyakori... Vagyis lehet valakinek van hasonlója, és ő tudja hogy miért van. Szakértők meg csak olyanokat mondanának, hogy kenjél rá anyámkinját. Engem meg "csak" az érdekel mitől lehet.

Utánaolvastam ennek a fejbőrgombásodásnak, nagyon érdekes, azonban így elsőre sehogysem passzol, majd még olvasgatom.

Na de látod te itt már legalább mondtál egy lehetőséget.

2013. febr. 15. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!