Másnak is van olyan? Ha beleülök 1 forró kádba, rövid időn belül elkezd viszketni a fejem.
nem,én nem vagyok érzékeny a napfényre,meg nincs semmi bajom,nem leszek rosszul,stb..ne hallgass a sok tudatlanra..:) egyébként én már anno sok embert megkérdeztem erről,és szinte mindenkinek van ilyenje,kinek kisebb, kinek nagyobb mértékben,csak ők egyszerűen lesza*ják és fel sem tűnik nekik. Mivel én elemzős fajta vagyok és hisztis is,már az első "meleg percektől" :D behisztizek.Anyukám is mondta,hogy tök normális,csak kis önkontrollt kéne gyakorolnom :)
Amúgy akár attól is viszkethet valakinek a feje,hogy egyszerűen száraz...az is ugyanolyan bőr,mint a kezeden ,mellkasodon lévő,stb... a száraz bőr pedig szintén viszket...
és érdekes,hogy amint elmúlik a meleg érzetem,megszűnik a viszketés is...
szal ennyit az élősködőkről meg hajformázó maradványokról...arról nem beszélve,hogy hajformázót kb.4 éve nem látott a hajam.
bár a citromos öblítéstől nekem szerintem simán viszketett volna a fejem..a citrom szárít szépségesen...inkább örüljön a hozzászóló,hogy mázlija volt,és nem szárította agyon a fejbőrét,mivel hajat(rendesen) nem lehet úgy leöblíteni,hogy ne menjen a fejbőrre is belőle.
egyébként 2013-ban ki öblíti a haját citromos izével ? :D
:D:D
nyugodj meg kedves kérdező,semmi bajod.érzékenyebb vagy erre,azt kész.ezzel nemigen lehet mit csinálni.
"egyébként 2013-ban ki öblíti a haját citromos izével ? :D
:D:D "
Meglepődnél, ha tudnád, mennyien. Nem tömény citromlére kell gondolni (nyilván), amúgy meg a sok vegyszer ugyanúgy szétcseszi az ember haját, jobban is, mint 2 kanál citromlé a 2 liter vízbe. Alkalomszerűen igenis jót tesz a fejbőrnek. A Pantene nevű csodaszer viszont még alkalomszerűen se, úgy viszkettem tőle, hogy ment is a kukába.
No meg allergias vagyok a sok offolora. Ki mondta hogy aggodom, meg hogy tulspolazom. Erdekel azt kesz. Akinek nincs mit hozzatennije az meg tanuljon mar meg nem hozzatenni! Na... :) Mostmar jobb. Szamomra "Erzekenyebb vagy azt kesz" egyaltalan nem elfogadhato valasz. Engem erdekel hogy miert lehet ez, es hogy masoknak is van e ilyen. Mert mondjuk azt mar megtanultam, hogy amit magamon eszreveszek, az szinte biztos hogy sokmindenkinek van. Szal no off pls. Kuldjetek magatokat ontovabbkepzore, s aztan irkaljatok. Akinek meg van hozzatennivaloja, az tegyen hozza, mert kifejezetten erdekel a tema. :)
A szarazbor (betegseg?) rol mar hallottam, de ha ez lenne, akkor nem kene mashol is lennie, miert csak a fejen?
29 éve használok "normál" samponokat,mint L'oreal,Kérastase,stb..( Panténe samponok alja samponok,alapból nagy szar>k,szóval hál isten,még a kezembe sem fogtam a flakont),és még életemben semmi baja nem volt se a hajamnak,se a fejbőrömnek.Te úgy látszik,érzékenyebb vagy és jobban bejön a boszorkánykonyha.Van ilyen,tőlem kecsketejet is kenhetsz a fejedre.
Kérdezőnek :
akkor keress fel egy szakértőt és készíts vele riportot.
száraz pedig simán lehet a fejbőr,annak ellenére,hogy testen meg nem száraz a bőröd..sőt ... nem kell feltétlen száraznak lennie,elég ha csak vízhiányos..remélem ezt nem kell elmagyarázni..és ahogy "párásodik" a fejbőr,úgy az nyilván jobban irritálja a szárazabb bőrt..és már viszket is..az izzadság pedig sós.
plusz info : tudtad,hogy még az arcod egyes területein is eltérő a bőrtípusod? lehet,hogy mondjuk zsíros bőröd van,de az orrodtól 2 centire meg száraz, attól 2 centire meg normál,stb?... ez bizony így van...pontról pontra változhat a bőröd típusa,nem csak testrészenként..még a kéz esetében is más lehet a bőr a hüvelykujj környékén mondjuk,mint a kisujjadnál levő.
választ nem fogsz kapni a kérdésedre itt,mert ezt nagyon szakértő sem fogja tudni neked úgy levezetni,ahogy te azt elképzeled,arról nem beszélve ,hogy 14243435353 oka lehet a viszketésnek.
lépj túl rajta.
Beszarok még1 troll....
Na hátha vannak még értelmesek is errefelé, (ugyevagytok?) találtam ilyet hogy homotoxikológia.
Te is ugyanolyan troll vagy, ha képes vagy így letrollozni egy normális választ. Ember, ez a gyakorikerdesek.hu, nem egy tudományos fórum!
Amúgy meg lehet érdemes lenne megnézetni a fejbőrödet egy bőrgyógyásszal, egyrészt tényleg lehet helyi elsavasodás, másrészt akár gomba (nem vicc) is okozhatja a melegre történő viszketést. De ha gondolod a lúgos/citromos öblítéssel tegyél egy próbát, aztán ha utána is ugyanúgy jelentkezik a meleg közegben viszketés, akkor nem a ph-val van a baj. Egy próbát megér.
Énis ugyanolyan troll vagyok mint a normális válaszos. :)
De látom te sem érted... Ha kíváncsi vagy szívesen kifejtem.
És pont ezaz. Hogy ez itt a gyakori... Vagyis lehet valakinek van hasonlója, és ő tudja hogy miért van. Szakértők meg csak olyanokat mondanának, hogy kenjél rá anyámkinját. Engem meg "csak" az érdekel mitől lehet.
Utánaolvastam ennek a fejbőrgombásodásnak, nagyon érdekes, azonban így elsőre sehogysem passzol, majd még olvasgatom.
Na de látod te itt már legalább mondtál egy lehetőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!