Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A diszlekszia örökelhető?

A diszlekszia örökelhető?

Figyelt kérdés
2013. febr. 8. 21:29
 1/10 anonim ***** válasza:
nem
2013. febr. 8. 21:32
 2/10 anonim ***** válasza:
7%
Hát a "diszlekszia" biztosan nem...
2013. febr. 8. 21:32
 3/10 anonim ***** válasza:
60%
Te vagy az, Oszi?
2013. febr. 8. 21:36
 4/10 anonim ***** válasza:
7%

Az életmód kiválthatja.

És mivel apának is fiának azonos az életmódja, így hát igen.

2013. febr. 8. 21:37
 5/10 anonim ***** válasza:
29%

Ha a kérdezőről van szó, szerintem ne szóljunk bele, hogy rosszul írta...

Egyébként nem, nem örökölhető.

2013. febr. 8. 21:47
 6/10 anonim ***** válasza:
37%

ma 21:37

Nem csak férfi lehet Diszlexiás.

Kedves kérdező.

Két típusú Diszlexia van

1. fejlődési diszlexia

2. szerzett diszlexia

" A fejlődési diszlexia kialakulásáért örökletes okok, a születés során szerzett apró károsodások vagy egy baleset következményei a felelősek. Okozhatja az idegrendszer részleges fejletlensége is."

" A szerzett diszlexia esetén a részképességzavart a környezeti tényezők, lelki okok okozzák. Ekkor a diszlexiának biológiai oka nincs, az idegrendszerben nincs sérülés, a diszlexiát például érési késés, az olvasástanítás során elkövetett módszertani hiba vagy hátrányos szociális helyzet idézi elő. "

" A diszlexia oka lehet még a vizuális kultúra túltengése és az összezavart lateralitás (balkezesek átszoktatása). A szerzett diszlexiát másodlagosnak is nevezik."

2013. febr. 8. 21:51
 7/10 A kérdező kommentje:
Valóban a Barátok köztről jutott eszembe. Párommal néztük és most mondta h neki is az van. Elgondolkodtam,mivel babát tervezünk h örökölhető e
2013. febr. 8. 22:01
 8/10 anonim ***** válasza:
78%
Én diszlexiás vagyok, de a gyerekeim közül egyik sem az. Az egyik lányomnak fotografikus memóriája van. Hihetetlenül könnyedén tanul, főleg nyelveket.
2013. febr. 8. 22:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen, a fejlődési diszlexia családi halmozódást mutat, úgyhogy esélyes, de nem biztos.
2013. febr. 9. 19:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Én amúgy olyan szempontból gondoltam a halmozódást, ami az életmóddal jár, hogy a kövér gyerekek közül sokan küzdenek beszédhibával, és olvasási nehézséggel.

Nálunk is a suliban csak az a két gyerek olvasott nehezen, akadozva, és volt pösze, akik dagadtak voltak. Nyilván a mozgásuk sem volt elég fejlett, amiben szintén a kövérségük akadályozta őket. Tesiórán iszonyat bénák voltak.

És mint tudjuk a mozgás és a beszéd összefügg.

Tehát kövér szülő = kövér gyerek = valamilyen beszédprobléma vagy/és diszlekszia.

2013. febr. 9. 21:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!