A diszlekszia örökelhető?
Az életmód kiválthatja.
És mivel apának is fiának azonos az életmódja, így hát igen.
Ha a kérdezőről van szó, szerintem ne szóljunk bele, hogy rosszul írta...
Egyébként nem, nem örökölhető.
ma 21:37
Nem csak férfi lehet Diszlexiás.
Kedves kérdező.
Két típusú Diszlexia van
1. fejlődési diszlexia
2. szerzett diszlexia
" A fejlődési diszlexia kialakulásáért örökletes okok, a születés során szerzett apró károsodások vagy egy baleset következményei a felelősek. Okozhatja az idegrendszer részleges fejletlensége is."
" A szerzett diszlexia esetén a részképességzavart a környezeti tényezők, lelki okok okozzák. Ekkor a diszlexiának biológiai oka nincs, az idegrendszerben nincs sérülés, a diszlexiát például érési késés, az olvasástanítás során elkövetett módszertani hiba vagy hátrányos szociális helyzet idézi elő. "
" A diszlexia oka lehet még a vizuális kultúra túltengése és az összezavart lateralitás (balkezesek átszoktatása). A szerzett diszlexiát másodlagosnak is nevezik."
Én amúgy olyan szempontból gondoltam a halmozódást, ami az életmóddal jár, hogy a kövér gyerekek közül sokan küzdenek beszédhibával, és olvasási nehézséggel.
Nálunk is a suliban csak az a két gyerek olvasott nehezen, akadozva, és volt pösze, akik dagadtak voltak. Nyilván a mozgásuk sem volt elég fejlett, amiben szintén a kövérségük akadályozta őket. Tesiórán iszonyat bénák voltak.
És mint tudjuk a mozgás és a beszéd összefügg.
Tehát kövér szülő = kövér gyerek = valamilyen beszédprobléma vagy/és diszlekszia.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!