Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Alkoholizmus? Szerintetek?

Dex79 kérdése:

Alkoholizmus? Szerintetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Magamról röviden annyit, hogy sohasem vetettem meg az alkoholt. 14 éves koromtól kezdve sokat buliztam. A baráti társaságom is olyan volt, hogy sokat, sokszor ittunk, buliztunk. Sokszor olyan szinten beb@sztam, hogy másnap semmire sem emlékeztem. Sokszor keveredtem bajba (bunyó) emiatt. Nem vagyok agresszív részegen, csak néha elviselhetetlenül bosszantó f@szkalap.

Nem iszom napi rendszerességgel.

Külföldön dolgoztam közel egy évet a közel-keleten. Nem volt valami jó. Mióta visszajöttem valami megváltozott bennem. Nem nagyon keresem az emberek társaságát, barátokat. Itthon szoktam inni egyedül, hogy senki ne lássa, ha beb@szok. 4-5 naponta berúgok. Kb. 10 sör és egy üveg bor. Rá is gyújtok. A többi 4-5 napban edzek, vitamint eszek, diétázok,totál egészségesen élek.

Megismerkedtem egy lánnyal és közös jövőt tervezünk, gyerek, család, ház stb. Akkor szoktam leinni magam, ha Ő nincs itthon. Nem tudja. Kezdek k.ra megijedni magamtól, mert ez nem normális.

Szép életet akarok, olyat mint bárki más. De egy ilyen szokással, nem tudok érdemben felelős életet kezdeni.

Próbálok leállni ezzel, de valamiért nem megy. Mikor elmegy a párom pár napra a városból, az első utam a boltba vezet piáért. Közben tudom, hogy gáz amit csinálok, de mégis megteszem.

Tudom, kérjek segítséget. Sajnos olyan helyen dolgozok, ahol egyből tudnák, hogy pszichológushoz fordultam és rövid idő alatt ki is rúgnának. Tudom van titoktartás, meg a többi baromság, de ez az én esetemben nem érvényes. Kiderülne.

Tehát kérnék én segítséget, csak félek, hogy elvesztek mindent. Szeretnék megszabadulni az iszákosságomtól.

Mit ajánlotok?

Köszi

2013. febr. 5. 12:54
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem pszichológus kell neked, hanem pszichiáter. Miért rúgnának ki emiatt? Senkinek semmi köze hozzá. Olyan, mintha ortopéd sebészhez járnál. Azért sem rúghatnak ki, mert bütykös a lábad.

Mivel egyértelműen szeretnéd megváltoztatni az életed, ez az egyetlen útja, egyedül nem fog menni. Ez betegség, nem jellemgyengeség. Ha nem lépsz, csak rosszabb lesz.

Illetve: [link]

2013. febr. 5. 12:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Ezzel mindenképpen pszichiáterhez kell menned. Amúgy olyankor, mikor nincs otthon a párod, keress valami olyan hobbit, amit szívesen csinálsz és leköt. Így nem jut időd a pián gondolkozni. Menj emberek közé - ez fontos lenne...

Menj el moziba, járj könyvtárba - ha nem szeretsz könyveket olvasni, akkor újságot is olvashatsz. Vegyél valamilyen kisállatot - így felelősséggel tartozol valaki iránt és nem leszel teljesen egyedül, mikor nincs ott a párod.

2013. febr. 5. 13:10
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem akarom részletezni. Hidd el tudnák és ez nem paranoia! Egyéb úton kell megoldanom! Sajna vannak ilyen munkahelyek...
2013. febr. 5. 13:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Azt lehet, hogy megtudnák, hogy jársz pszichiáterhez, de azt nem tudhatják meg, hogy miért. És vannak olyan emberek, akik azért járnak, mert szeretik kibeszélni a problémáikat egy szakemberrel. Ez nem szégyen és nem is jelenti azt, hogy azzal az emberrel valami baj lenne... Szóval szerintem ez egyáltalán nem szabadna hogy probléma legyen egy melóhelyen...
2013. febr. 5. 15:42
 5/7 A kérdező kommentje:
Látom senki sem a kérdésre koncentrál. Azért köszi!
2013. febr. 5. 19:47
 6/7 anonim ***** válasza:

én vagyok a kettes válaszoló. Leírtam, hogy milyen lehetőségeid vannak. Ezen kívül csak te magad tudsz változtatni az életeden (ha akarsz...)

Ezen kívül nem tudom mire számítottál a válaszolóktól..

2013. febr. 5. 20:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát ha külső segítséget nem kérhetsz, mert meg tudják. (ezt nem értem, de mindegy), akkor nem marad más hátra, mint hogy NEM iszol.

DObj ki minden alkoholt a lakásból, és ne vegyél a boltban.

Találj ki valami mást helyette, ha rád jön az ihatnék. Fuss a ház körül, menj el uszodába, moziba...

2013. febr. 24. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!