Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A munkahelyemen bárki bármikor...

A munkahelyemen bárki bármikor rágyújthat bárhol, mit lehetne tenni ez ellen?

Figyelt kérdés
A munkahelyem egy ici-pici cég, összesen 10 en vagyunk főnökkel együtt, nem keresek olyan roszul így nem szeretnék felmondani. Az a baj, hogy a műhely összesen olyan 100 négyzetméter lehet és 4 en dohányoznak, de sorozatbagósok, és a nap végére, főleg ilyenkor télen mikor be vagyunk zárkózva vágni lehet a füstöt... a főnök nem dohányzik, de inkább megengedi, minthogy szünetet kelljen emiatt tartani félóránként... van rá lehetőségem, hogy valahol munkavédelmiseknek bejelentsem ezt a dolgot, és ne derüljön ki, hogy én voltam?

2013. jan. 23. 17:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha bejelented, az ki fog derülni. De ha emiatt megbüntetik a főnököt, akkor nem lesz hol dolgoznod.

Nyissatok ablakot sűrűbben.

A rendszerváltás előtt is kibírta mindenki a munkahelyi, sőt, az otthoni dohányzást. Még sem lett az embereknek különösebb bajuk. Túl van parázva ez a dohányzással kapcsolatos dolog.

Nem vagyok dohányos.

2013. jan. 23. 17:45
 2/5 anonim ***** válasza:

A párom munkahelyén óránként 5 perc cigiszünet van. Mindenki betartja, de ugyanennyit eldumálnak a munkaidőből a nemdohányosok, szóval ilyen szempontból mindegy.

Ne áltasd magad, kiderülne, hogy te voltál. A véleményem a sunyiságodról megtartom magamnak.

Szóval egyenesebb út lenne, és őszintébb is, ha ti hatan nemdohányzók odaállnátok a főnök elé, és megosztanátok vele a problémát, és együtt tízen plusz a főnök már biztos ki lehetne okoskodni valami megoldást.

És igen, abban igazad van, hogy nem szép dolog a főnöktől, hogy nem tartatja be az előírásokat, vagy a kollégáktól, hogy maguktól nem tartják be. De ha hátba támadsz és kiderül, volt munkád, nincs munkád. És még meg is utálnak.

2013. jan. 23. 18:06
 3/5 A kérdező kommentje:

az elsőnek üzenem, hogy 12 évet dohányoztam, úgyhogy pontosan tudom mennyire nincs túlparázva ez a dolog...

Amúgy nem sunyin kezdtem, már túl vagyunk azon, hogy megkértük a főnököt... mióta itt dolgozom (4 éve) folyamatosan kérleljük... amúgy ha főnökömet büntetnék meg azt meg sem érezné a pénztárcája... nem hiszem el, hogy egy olyan világban ahol a kocsmákból kitiltották, nincs semmi lehetőségem...

2013. jan. 23. 18:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Igazad van, de kocsmákba többen járnak, mint dolgozni... :)

Őszintén szólva, ha ez nem járható út, akkor nem tudom, mi segíthetne. Munkahelyváltáson kívül.

2013. jan. 25. 09:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló, én munkahelyet fogok váltani, és majd meg is fogom mondani, hogy emiatt megyek el. Sajnos a bunkókat nem lehet megváltoztatni, csak kikerülni.
2020. júl. 27. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!