Orrcsepp-függő lettem, mit csináljak? Hogyan szokjak le?
allergiás vagyok, sokszsor bevan dugulva az orrom, de leginkább akkor ha fekszem, emiatt sose tudtam elaludni. próbáltam ilyen allergia ellen i orrspray-ket de egyik se hatot, aztán kiprobáltam egy orrcsppet, ami nem allergia, hanem megfázás ellen való, és ez nagyon hatásos. de az van ráirva hogy max 2 hétig lehet használni, de én már több mint fél éve mindennap használom, minden este, egyegy csepp az orromba, enélkül már nemtudok elaludni. [link] az az orrcsepp) szóval függő lettem. és próbáltam már hogy nem cseppentek az orromba, de nagyon szar, nemtudok ugy egyszerüen elaludni. hogyan tudnék leszokni? komolyan,olyan mintha drogoznék:S
16/L
Nem akarok rémisztgetni senkit, de ezzel teljesen tönkreteszed az orrnyálkahártyád. Az orrcsepp sajnos nem erre való és nem jó az orrnak.
És ezt tényleg függőség, nem rég volt egy műsor a viasat 3-on (tv dokik), amiben pont az orrcseppről volt szó és hogy sokan szabályosan függővé válnak és hogy ez mennyire káros.
A húgom barátja nagyon súlyos eset, heti egy orrcseppet elhasznál! Azt ajánlom, próbáld meg egyre ritkábban használni vagy kérdezd ki az orvosod véleményét!
Lesz egy pár orrdugulásos napod/éjszakád, de szokj át a tengeri-sós orrsprayre, cseppre.
Ez inkább nedvesíti az orrnyálkahártyát, és nincsenek benne vegyi anyagok.
DM-ben pl. lehet kapni "saját márkás"-t, elfogadható áron.
Mi megfázáskor is ezt használjuk, illetve a fűtésszezonban a szárazabb levegő miatti dugulásnál is bevált.
(Mondjuk ha olyan pollenre is allergiás vagy, ami épp aktív, akkor várd meg a szezon végét :)
én is függő voltam. 2-3 évig használtam minden este.
de leszoktam. nagy nehezen.
esténként nem fujtam az orromba kicsit ki voltam száradva de ittam sokat..és ezt segitett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!