Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Metadonrol volt aki leszokott?...

Metadonrol volt aki leszokott? Ha igen hogy?

Figyelt kérdés

2012. dec. 30. 22:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Erről csak orvosi segítséggel lehet lejönni.
2012. dec. 31. 20:33
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen tudom.Arra lettem volna kivancsi hogy mennyi ideg tart leszokni es hogy azonnal megvontak vagy csokkentettek es mik az elvonasi tunetek.Mennyire fajdalmas?
2013. jan. 1. 14:27
 3/9 anonim ***** válasza:

[link]

"Metadon

Helyettesítő szerként adják a heroinfüggőknek. Mesterségesen előállított opiát, aminek hatásai nagyon hasonlítanak az opiátéra. Mivel majd 24 órán át hat, elegendő napi egyetlen adag bevétele. A metadon elhagyásával szintén keletkeznek elvonási tünetek, amik legtöbbször tovább tartanak, mint a heroin esetében."

Ópiát-elvonási tünetek:

Amint a hatás néhány óra elteltével csökkeni kezd, az opiáthiány következtében jellegzetes élettani válaszok jelentkeznek. Ezek: nyugtalanság, a kábítószer követelésszerű kívánása (craving), izzadás, rettegésszerű félelem, kóros levertség, ingerlékenység, lehangoltság, láz, borzongás (lúdbőrözés), erős öklendezés és hányás, heves hasmenés, szapora lélegzet (zihálás), görcsök, álmatlanság és éles fájdalmak. Az elvonás nem jelent életveszélyt. A tünetek általában egy heves influenzás megbetegedéshez hasonlítanak és három nap után lecsengenek. Egyes tünetek, mint az álmatlanság, bizonyos időn át megmaradhatnak."

Természetesen fokozatosan kell csökkenteni.

2013. jan. 1. 17:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszt!!! Szemelyes tapasztalata nem volt senkinek? sok helyen utananeztem mar gyakorlatilag tudom...az egyik ismerosom volt heroin fuggo aztan par eve metadon fuggo de az orvos azt mondta hogy elete vegeig szednie kellene ami sztem hulyeseg es a doki nem akarja leszoktatni de en szeretnem hogy egeszseges legyen.
2013. jan. 1. 19:43
 5/9 A kérdező kommentje:
vagyis elmeletileg tudom a gyakorlatban nem.
2013. jan. 1. 19:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerencsére személyes tapasztalataim nincsenek.
2013. jan. 1. 20:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
személyes tapasztalat: egyszerre raktam le a heroint, metadont,rivotrilt. hogy hogyan? nem szúrtam többet meg nem is ettem többet. borzalmas és biztos votlam benne hogy meghalok de még senki nem halt bele se a heroin se a metadon elvonásba. csak nem érdemes egyedül lenned esetleg egy rehabon vagy valami rádjön egy gm roham(ez kb olyan mint az epilepszia) akkor azért legyen melletted valaki. de elmúlik az elvonás.:)
2013. szept. 3. 23:13
 8/9 anonim válasza:
Tudomár régi a téma, de lehet van akit most is érdekel. Én napi 140mg metán voltam, majd a doki eü.okok miatt (szív elégtelensêg, szívbelhártya gyulladás) átrakott a moscontin nevű morfin tartalmú gyógyszerre. Ebből napi 3szor 300mg az adag amivel a metát kiváltottuk. Sokkal jobb mert nem izzadok napközben,stb. A metát pedig lehet csökkenteni 5,10 mg-al ahogy az ember êrzi, de erre is van protokol. Egy normális orvos nem ragaszkodik ahoz,hogy élete végéig kell szednie. Remélem sikerűl leszokni azoknak akik rászánják magukat,nem könnyű,de kilehet bírni. Sokaknak sikerűlt már.
2018. nov. 1. 18:46
 9/9 Biggismals válasza:
Sokat számít ki mennyi ideig és mennyi milligramon van! Èn konkrétan 27 èvig metadon fenntartó kezelésen voltam 240mg napi .8honapja vagyok metadon mentes ,egyben tettem le ,és a xanax függőséget is ,hát teljes mèrtèkben úgy voltam sose tudom le tenni,ha nem lessz bennem ,akkor abba bele halok,első három hónap poklok ,pokla leginkább nekem a görcsök ,GM roham volt a legrosszabb ,persze a többi is .Sajnos nagyon hosszú folyamat ,nem olyan ,mint a Heroinè az kb 7-8nap volt ,mèg most sem alszom teljesen jól ,de hála Istennek 95% érzem magam .Nem lehetetlen ,és aki azt hiszi bele hal ,ha nagyon keményen benne van ,akkor ne higgye azt túl lehet élni ,és sikerült másoknak is ,ha nekem ment szerintem bárkinek sikerülhet ,mert rólam már a orvosok is letettek ,és csodálkoztak ,az első hetekben élek mèg!Nem lehetetlen mindeki,aki teheti a lehető leghamarabb tegye le ,(szerintem minden szer,drogtol veszèlyesebb!!! Sok sikert aki esetleg benne van ,és elszánta magát ,hogy le tegye ,ès élni akar! (Nekem ment neked is fog )🙏
2022. okt. 7. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!