Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Üdv! Több kérdésem is lenne,...

Üdv! Több kérdésem is lenne, a dohányzással kapcsolatban, leszokott ember vagyok, pár tapasztalatra lennék kíváncsi tőletek?

Figyelt kérdés

2,5 hónapja szoktam le a dohányzásról, már dohányos társaságban sem szoktam lenni, vidéken( Komárom-Esztergom megyei kisvárosban) lakom, 14 éves vagyok. fél évet szívtam ezt a szar bagót, megbántam már nagyon, de előtte 5 évet keményen sportoltam. Kérdések:

- Mikor lesz újra olyan a tüdőm amilyen volt amikor sportoltam?

- Egyáltalán nem kívánom a cigit, semmikor nem kívántam ebbe a két és fél hónapba. Ez azt jelenti hogy regenerálódott a nikotintermelés a szervezetemben?

- Mekkora esélyre vagyok kitéve a rákos megbetegedéseknek? Genetikailag nem volt rákos megbetegedés a családfában, viszont egyik papám szívbeteg, a másik pedig cukorbeteg.

- Ha egészségesen éllek, akkor élhetek 90-100 évig akár? Ha csak a friss levegőn tartózkodom, rendszeresen mozgok, nem cigizek, nem iszok, stressz mentes életmódot folytatok, vegyszer mentes ételeket eszek, stb.?

2011. dec. 18. 18:35
 1/4 anonim ***** válasza:
51%
Cigizni rossz. A tudődet már bánhatod, sohasem lesz olyan mint régen. Sportolás ide-oda, az eredeti állapotát már nem szerezheted shasem vissza. A rákos megbetegedéstől meg nem kell tartanod.
2011. dec. 18. 21:05
 2/4 anonim válasza:
78%
Ne azzal törődj meddig fogsz élni hanem azzal ,hogy amég élsz élvezel-e minden pillanatot :)
2011. dec. 19. 16:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Bár elég korán kezdted, nem szívtad sokáig, fél év után nem marad maradandó károsodás a szervezetben, elváltozásokat azoknál lehet megfigyelni, ill. betegségeket, akik több évig szívják, pl. 15 évig rendszeresen. Ennyi idő után már nem tud a rengeteg méreg kitisztulni, és egy idősebb embernek már a szervezete sem regenerálódik könnyen, de neked még igen, amennyiben abbahagytad. Ennyi még bőven ki tud ürülni a szervezetedből.

Nehéz megmondani, mikor lesz olyan a tüdőd. Sportolj, friss levegőn futhatsz is akár, konditerem, bármi jó, segít tisztítani a tüdőd, visszanyered vele az állóképességed is.

A ráktól azért még tényleg ne tarts, egyrészt, mert ahogy írtad, elvileg a családod sem hajlamos rá, másrészről ahhoz, hogy egy ilyen betegség kialakuljon, sok évre van szükség. Nem fél év dohányzástól alakulnak ki ezek a dolgok, de nem is 3-4 év dohányzástól, hanem idősebb korban, főleg a 40-50 év fölötti korosztálynál, akik évtizedekig szívják. A veszély mindig fennáll, de fiatal korban az esélye nagyon nagyon minimális.

Persze, sokáig élhetsz, de ne törődj vele, hogy 90-100 év. Legyél felszabadult, mozogj, ne stresszelj, éld az életedet, meglátod milyen jó is. :)

Minden jót!

2011. dec. 20. 12:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Zöldkéz ment!
2011. dec. 20. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!