Fülfájásra jó a meleg?
2 napja fáj a fülem. A tüneteim:
- A hallójárat kicsit duzzadt.
- hallás csökkenés, olyan érzés mintha víz alatt lennék és el lenne dugaszolva valamivel.
- tompa sajgó fájdalom, időnként bele-bele nyilalló éles fájdalmakkal.
- tompa nyomásérzés
Szedek antibiotikumot, és fájdalomcsillapítót.
Tegnap munka után elmentem orvoshoz is, de csak jövőhét pénteki napjára kaptam időpontot. Csak annyit mondtak hogy addig szedjem a fájdalomcsillapítót.
Gondoltam be kéne menni a város kórházába. Felhívtuk telefonon,de tájékoztattak minket hogy ez nem vészhelyzet,így beutalóval fogadnak csak.
Szóval péntekig valahogy meg kéne oldanom, hogy jobb legyen, és ne durvuljon tovább.
Gondoltam használnék meleg sót, de az interneten olvasva sok helyen nem tanácsolják a meleget. Mivel nincs diagnózisom,így a 5-6 évvel ezelőtti hasonló fülgyulladásra hasonlítom amikor szintén ilyen tüneteim voltak. Akkor középfülgyulladást állapítottak meg. Nem szúrták fel,de 2 héten át minden nap gyógyszeres gézcsíkot tettek a hallójáratomba. De ez a Klinikák kórházban volt. Jelenleg nem Magyarországon vagyok.
kiskoromban volt fülfájdalmam
akkor a következő volt:
volt elektromos párna amit használtam, be kellett dugni és felmelegedett
sót felmelegítettük kb egy maréknyit és azt egy ruhába becsavartuk és az került a fülemre
tövisrózsát (azt hiszem ez a neve), zöld csepp alakja van a levelének és ezek kör alakban helyezkednek el, na ebből a levélből a nedved kinyomtuk és az lett a fülembe csepegtetve
nekem ezek voltak és használtak
a sót nem tudom h használ-e mert nem emlékszek már rá, a másik kettő tuti használt, a meleg párnás megoldás az jó volt, mert nem fájt utánna a fülem jó pár óráig
Sajnos nincs se tövirózsám, se melegítő párnám. Gyógyszereim is csak ezek vannak:
- paracetamol
- cataflam
- rhinospray plus )orrcsepp)
- earex ear drops ( fülcsepp)
Gondoltam veszek fülgyertyát,de félek csak rontanék az amúgy is rossz helyzeten. Végül is most kaptam két különböző választ. Az egyik szerint jó a meleg a másik szerint nem... Most akkor mit csináljak?? Tegyek rá meleget??
Jó lenne legalább a nyomásérzést enyhíteni, mert elég fájdalmas érzés..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!