Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fülfájásra jó a meleg?

Fülfájásra jó a meleg?

Figyelt kérdés

2 napja fáj a fülem. A tüneteim:

- A hallójárat kicsit duzzadt.

- hallás csökkenés, olyan érzés mintha víz alatt lennék és el lenne dugaszolva valamivel.

- tompa sajgó fájdalom, időnként bele-bele nyilalló éles fájdalmakkal.

- tompa nyomásérzés

Szedek antibiotikumot, és fájdalomcsillapítót.

Tegnap munka után elmentem orvoshoz is, de csak jövőhét pénteki napjára kaptam időpontot. Csak annyit mondtak hogy addig szedjem a fájdalomcsillapítót.

Gondoltam be kéne menni a város kórházába. Felhívtuk telefonon,de tájékoztattak minket hogy ez nem vészhelyzet,így beutalóval fogadnak csak.

Szóval péntekig valahogy meg kéne oldanom, hogy jobb legyen, és ne durvuljon tovább.

Gondoltam használnék meleg sót, de az interneten olvasva sok helyen nem tanácsolják a meleget. Mivel nincs diagnózisom,így a 5-6 évvel ezelőtti hasonló fülgyulladásra hasonlítom amikor szintén ilyen tüneteim voltak. Akkor középfülgyulladást állapítottak meg. Nem szúrták fel,de 2 héten át minden nap gyógyszeres gézcsíkot tettek a hallójáratomba. De ez a Klinikák kórházban volt. Jelenleg nem Magyarországon vagyok.

2012. dec. 29. 13:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem meg pont, hogy jó rá a meleg só. Ne higgy el mindent amit a fórumokon írnak ;)
2012. dec. 29. 13:39
 2/5 Miklós G. ***** válasza:
Hallójárat gyulladás elég kényes dolog. Otosporin csepp, az elég jól hat rá. Esetleg a Pimafucort (hidrocortison, neomycin) csík, valószínűleg akkor is azt kaptál. A melegítés akkor jó a fülre, ha gennyes váladéklerakódás van, és ezt fellazítja, valamint a fülzsírt. Bármilyen gyuladt területen ront a meleg, mert fokozza a vérbőséget a már amugy is hiperaemias területen. De egyes esetekben, mint leírtam több a jótékony hatása, mint a káros.
2012. dec. 29. 13:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem,a meleg só szerintem nagyon nem jó ilyenkor.Nekem is azt javasolta nagymamám,majd mikor eljutottam orvoshoz,és megállapította a gyulladást,ő a jegelést javasolta,azt mondta kifejezetten rossz,ha a gyulladt területet tovább melegítjük.Fagyasztott zöldséget,vagy gyümölcsöt zacskóstól csomagolj vékony anyagba és azt tedd a füledhez.
2012. dec. 29. 13:42
 4/5 anonim ***** válasza:

kiskoromban volt fülfájdalmam

akkor a következő volt:

volt elektromos párna amit használtam, be kellett dugni és felmelegedett

sót felmelegítettük kb egy maréknyit és azt egy ruhába becsavartuk és az került a fülemre

tövisrózsát (azt hiszem ez a neve), zöld csepp alakja van a levelének és ezek kör alakban helyezkednek el, na ebből a levélből a nedved kinyomtuk és az lett a fülembe csepegtetve

nekem ezek voltak és használtak

a sót nem tudom h használ-e mert nem emlékszek már rá, a másik kettő tuti használt, a meleg párnás megoldás az jó volt, mert nem fájt utánna a fülem jó pár óráig

2012. dec. 29. 13:43
 5/5 A kérdező kommentje:

Sajnos nincs se tövirózsám, se melegítő párnám. Gyógyszereim is csak ezek vannak:

- paracetamol

- cataflam

- rhinospray plus )orrcsepp)

- earex ear drops ( fülcsepp)

Gondoltam veszek fülgyertyát,de félek csak rontanék az amúgy is rossz helyzeten. Végül is most kaptam két különböző választ. Az egyik szerint jó a meleg a másik szerint nem... Most akkor mit csináljak?? Tegyek rá meleget??

Jó lenne legalább a nyomásérzést enyhíteni, mert elég fájdalmas érzés..

2012. dec. 29. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!