Miért jó a fülfájásra a meleg só?
Mert meleg. :) Azért só, mert az sokáig megtartja a hőt.
Én a múltkor másfél literes palackra feküdtem, miután megtöltöttem forróvízzel. :)
Ha gyulladás miatt fáj a fül, a meleg még jobban belobbantja a gyulladást, így nem hogy jó, hanem kifejezetten káros!
Ez csak egy néphit, ami sajnos téves.
Olyan, mint az is, hogy orrvérzéskor hátra kell hajtani a fejet, nekem kiskoromban mindig ezt mondták. Holott nem, mert akkor a vér lecsorog a gyomorba, a gyomor pedig nem tudja megemészteni a vért, és hányás lehet a vége. Csak egyenesen kell tartania fejet, és hagyni, hogy a vér szépen kicsorogjon, vagy hideg vízzel kimosni az orrot, mert a hideg szűkíti az ereket, és segít csillapítani a vérzést.
De visszatérve a meleg sóra: húgomnak pár hónapja volt középfülgyulladása, meleg sózta, nem tudtam róla, majd az orvosnak mikor elmondta, az is jól leszidta miatta... És milyen igaza van.
Szóval fülgyulladásra felejtse el mindenki a meleget, még ha kellemes érzés is, mert csak még jobban be fog gyulladni!
Ez ugye vicc, utolsó? :-) Ahhoz, hogy a hőtől elpusztuljanak a kórokozók, igen magas hő kellene. Olyan magas, hogy még a fül is leégne, és akkor már nem lenne vele további gond. :-D
Mint írtam, a hő jó a fájdalom csillapítására, de szerintem nem érdemes, mert a gyulladást csak még jobban fellobbantja.
A legjobb a kövirózsa leveléből a levét kifacsarni, majd kiskanállal a fülbe csepegtetni.
Gyermekkoromban sokat fájt a fülem, és ez volt a legjobb...
Persze lehet komolyabb is a probléma, ezért érdemes orvoshoz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!