Miért jó a fülfájásra a meleg só?
A meleg elpusztítja...kezdetű állítások nagy része hülyeség, mivel a melegben (25 fok felett) minden élő szervezet sokszorosan aktívabb, beindul a szaporodás. Az extrém hő csapja ki a fehérjéket (negyven-valahány fok felett ha jól tudom) és ezáltal sterilizál, elpusztítja a kórokozókat de ennyi meg az emberi szövetet is kinyírja, tehát maradjunk csak a népi bölcsességnél:
- akut (hirtelen fellobbanó) állapotra hideg
- krónikus (állandósult) állapotra meleg
a javallott FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS szempontjából.
A kórokozókat meg vegyületek pucolják ki, amelyek módszertől függően természetes vagy szintetizált előállításúak.
Van olyan baci, amelyet 70 foknál alacsonyabb hőfok nem is gyilkol meg, csak még inkább felturbózza a szaporodási kedvét.
Szóval akinek fáj a füle az menjen el a dokijához és csak akkor tegyen rá meleg sót, ha nincs láza és fájdalmat akar csillapítani. Mert azért jó a meleg só, nem másért.
Meg talán ha elég soká csüng ott az a sós tasak, vágás nélkül plasztikázhatjuk elállóvá a gyerek a füleit :)))
Külső fülgyulladásra nem jó a kövirózsa! CSak a középfulgyulladásra!
Nekem egyszer az életben volt középfulgyulladásom. Kövirózsával kezeltem, a meleg só meg rohadt jó volt, nem fájt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!