Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Széklet problémák? (bővebben...

Széklet problémák? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Szóval, hát ez egy elég ciki kérdés, de már nem tudom hogy mit csináljak... Pár hete kezdődött. Nem biztos hogy köze van a dologhoz, de arra emlékszem hogy elrontottam valamivel a gyomrom, és nagyon rosszul voltam, sokat ültem a wc-n. Onnantól kezdve, de mindenképp azt azt követő pár naptól fogva fájdalom fog el amikor a wc-n ülök... Nem tudom hogy fogalmazhatnám meg... De amikor "jön ki" a széklet, érzek egy kellemetlen szúró, feszítő fájdalmat, a wc papír néha egy picit véres is... Sem előtte sem utána nem fáj, tudok ülni, sportolni, minden. Csak a wc-n van ez a probléma, és már szinte félve megyek mindig, mert tudom hogy fájni fog... Olyan érzés mintha lenne ott egy kis seb, vagy valami ami mindig felszakad ahogy tágítja ki a lyukat a széklet. Szerintetek mi lehet ez, mitől alakulhatott ki, és a legfontosabb, hogyan oldhatnám meg ezt a problémát?

Itthon szeretném kezelni magamnak, az orvost lehetőleg elkerülném ezzel!

Előre is köszönöm a normális válaszokat.

2012. dec. 19. 18:59
 1/5 anonim ***** válasza:
72%

Pedig elmehetnél a proktológus szakorvoshoz, Ő megvizsgál és megoldja a gondot.

Ehelyett látatlanban internetes laikus tanácsra is hallgathatsz, de semmi biztosítékod nem lesz arra, hogy a megfelelő kezelést választod, sőt az ismeretlen tanácsok, pláne tizenéves hülye-gyerekektől (az ide írogatók nagy része ez) ronthatnak is az állapotodon.

2012. dec. 19. 19:03
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen,orvoshoz /sebészek foglalkoznak vele/ mentem vele, aki megállapította, hogy végbélfissura, azaz berepedés. És így van minden székleürítésnél újra berepedt. Nekem a Lidocain krémet ajánlotta, ami rendbe is tette. De , hogy Neked pontosan ez van-e az nem biztos,úgyhogy legjobb lenne első körben egy szakembernek megmutatni. Kényes helyen van persze, de ha befertőződik még rosszabb lesz. Jobb időben megfelelően kezeltetni.
2012. dec. 19. 19:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Lehet belső aranyér is. Nem gyógyul meg magától, és még rosszabbodhat is. Vetkőzd le ezt a ciki, nem ciki dolgot. Az orvosok nap mint nap találkoznak ilyen esetekkel, nekik ez egyáltalán nem ciki. Inkább ess rajta túl mielőbb.
2012. dec. 19. 22:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem értem miért akarják sokan az orvost elkerülni. Áruld már el Kedves Kérdező, ha orvoshoz nem akarsz menni, szerinted interneten keresztül mi laikusok mit tudunk csinálni.
2012. dec. 20. 09:00
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Arra számítottam hogy volt valakinek hasonló, vagy találkozott már vele, vagy tudja mi ez, és hátha van valami otthoni gyógynövényes, vagy bármilyen kezelés amit csak meg kell venni, és az ember magának le tudja kezelni...
2012. dec. 20. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!