Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vajon alkoholista vagyok? 15/L

Vajon alkoholista vagyok? 15/L

Figyelt kérdés
Mindennap megiszok egy kis konyakot. De nem vagyok részeg. Igazából nem is érzem a hatását, viszont ha elfogy, nyűgös vagyok egész nap. Kb egy éve kezdtem el iskola előtt inni. Nagyából úgy mint más ember a kávét issza,nekem kell egy kis konyak hogy képes legyek reggel feltápászkodni. Valahol azt olvastam hogy ez már alkoholistának számít. Igaz ez?
2012. dec. 5. 20:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

Cukrok, gabonák (kenyér, müzli)

sokkal több egészségügyi problémát okoznak mint az alkohol, dohány..

2012. dec. 5. 20:36
 12/21 anonim ***** válasza:

Nem mondanám, hogy alkoholista vagy, bár gondolkodom rajta, hogy mégis.

Viszont ez már függőség, ha a megvonásával tünetek lesznek nálad, már mint pszichés.

Az a gond, hogy ebbe véglegesen is bele lehet ragadni, aztán majd este az elalváshoz is kell, aztán meg, hogy meg tudd csinálni az épp aktuális feladatodat.

Ha nem tudsz meglenni nélküle mondjuk 2-3 hónapig akkor függő vagy sajnos. Most úgy gondolod, hogy á ez nem lesz, de gondolom 12 éves korodban azt sem gondoltad, hogy 15 évesen már egy éve reggel megiszol egy kis adag konyakot.....

2012. dec. 5. 20:50
 13/21 A kérdező kommentje:
Gabonák????? Mégis mit egyek? Kenyértöl is rákom lesz? A húslevestől is rákom lesz? Utolsó, azt hiszem igazad van, nem gondoltam volna, de egy év alatt nem változott semmi ugyanannyit iszok.
2012. dec. 5. 20:56
 14/21 anonim ***** válasza:

Aligha. Húslevestől még senki nem lett rákos, hízott el vagy lett bármilyen problémája. Már ha tárgyilagosak vagyunk és eltekintünk a divatmagazinok és bizonyos orvosok nevetséges beszámolóitól.

Bármikor ehetsz húst és zöldségeket, ha belegondolsz ez elég logikus. A konyak után ne mondd hogy nem csúszik egy kis szalonna, paprikával, paradicsommal..

Egészségesebb lennél mint a magyarok többsége, már azzal hogy normális ételt eszel reggel. Azért az érződjön ki az írásomból hogy sem felnőtteknek, sem fiatalkorúaknak nem jó az alkohol sem.

2012. dec. 5. 21:00
 15/21 anonim ***** válasza:
Ha akármilyen kis mennyiséget iszol, de az rendszeres, az már alkoholizmus, és azért 15 évesen ez nagyon komoly dolog! Állj le vele amíg le tudsz állni!!!
2012. dec. 6. 08:41
 16/21 A kérdező kommentje:
Óóó... kihajintoma konyakot is (pedig még van benne egy csomó) köszi mindenkinek!
2012. dec. 6. 14:09
 17/21 anonim ***** válasza:

Én azért elfogadtam volna..

Ki tudja, világvége meg minden, jó lett volna még szűkösebb napokra..

Gratulálok, jól tetted! És a tejjel mi lesz? :)

2012. dec. 6. 21:50
 18/21 A kérdező kommentje:
Uff... a tejet nem dobhatom ki (mondjuk az ablakon)az azért érdekes lenne, meg anya kérdezné hogy hova tűnt a tejcsi, de megpróbálok leszokni a sátán fehér italáról:D
2012. dec. 7. 20:35
 19/21 anonim ***** válasza:
Én már kérlek szépen, le is szoktam :))
2012. dec. 7. 22:13
 20/21 anonim válasza:
hát a világ kezd tényleg elkorcsulni... te is úgy el lettél b*szva fiam gratulálok... menj obi-ba van 1,5 méteres kötél vegyél és akaszd fel magad
2012. dec. 30. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!