Ti hogyan szoktátok bevenni a gyógyszert ( amelyiket nem lehet szétrágni, vagy széttörni)?
Figyelt kérdés
Lehet, hogy furcsa kérdés, de én egyszerűen nem tudom lenyelni, még sok folyadékkal sem a gyógyszert. Nagyon kicsi, de hiába, rengeteget szenvedek. :(.
Nem tudtok valamilyen hatásos módszert, amivel le tudnám nyelni? Vagy nekem kell ráérezni?
13/l
2012. dec. 3. 15:53
1/14 anonim válasza:
Beveszem és gyors leöblítem egy nagy korty vízzel. Nem tudom mi nehéz ezen. Vízben nem is érezni, hogy ott a gyógyszer, lemegy együtt vele.
2/14 A kérdező kommentje:
De én akárhogy próbálkozom, egyszerűen nem megy :(
2012. dec. 3. 16:00
4/14 anonim válasza:
Én is nagyon szenvedek, görcsbe áll a torkom és sokszor visszajön a tabletta, ezért csak nagyon ritkán és ha nagyon kell, akkor szedek be gyógyszert, ilyenkor mindig arra gondolok, hogy le kell menjen, mert meg kell gyógyuljak, bekapo9m és sok vizzel nyelem le.
5/14 anonim válasza:
Ha az íze a fő baj, úgy csináld, hogy ne érjen hozzá a nyelved hátsó feléhez, a nyelvgyöknél érezzük a keserű ízt. Ha amúgy szét lehet törni, csak neked nem megy, gyógyszertárban vehetsz gyógyszerszeletelőt. Ha antibiotikum, azok nagyok, viszont hosszúak is, hosszában rakd a szádba. Ne vízzel vedd be, hanem édes itallal, amiből akkorát kortyolsz, amekkorát tudsz.
6/14 A kérdező kommentje:
Ez az a gyógyszer, nagyon kicsi: [link]
Teával próbáltam eddig bevenni, meg nestea-val.
És én is nagyon görcsölök rajta :(.
2012. dec. 3. 16:05
7/14 anonim válasza:
Én simán szétrágom vagy széttöröm akármelyiket. Szerintem hülyeség, hogy gyógyszert csak egészbe lehet bevenni. Múltkor bevittek az ügyeletre mert rosszul lettem és ott is szétrágatta velem a gyógyszert az orvos, mert úgy gyorsabban hat.
8/14 A kérdező kommentje:
De erre rá van írva, hogy se széttörni, se szétrágni nem szabad. Annak biztosan van oka, nem?
2012. dec. 3. 16:08
9/14 anonim válasza:
Amúgy a Cataflam meg pont az a fajta, ami víz nélkül is tök simán lemegy.
10/14 anonim válasza:
Ahogy az 5. irta, az izerzekeles miatt. A nyelvem leghegyere teszem es gyorsan leöblitem az elöre odakeszitett sima vizzel, igy nem is erintkezik a nyelv többi reszevel, nem erzem az izet, es mindegy, hogy kicsi vagy nagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!