Mit gondoltok a csecsemőkori körülmetélésről? (nem vallási megfontolás)
Januárban fog megszületni a kisfiam, és bogarat ültettek a fülembe ezzel kapcsolatban, elkezdtem utána nézni. Persze olvasni róla hideget-meleget, de általában az a tapasztalatom, hogy akik mellette érvelnek azok számos egészségügyi és életviteli pozitívumot tudnak felsorakoztatni(akár magánemberek, orvosok, szervezetek, országok - legutóbb az USA-ban lett hivatalos, hogy az egészségügyi szervezetek a metélést támogatják hivatalosan is), míg azok, akik ellene érvelnek a szubjektív esztétikai tapasztalaton kívül (meg hogy így természetes) nem nagyon tudnak felhozni ész érvet. Továbbá rengeteg férfi ismerősöm van, családban is volt rá precedens, több volt barátom is, akiknek serdülő vagy felnőtt korukban kellett elszenvedni a nagyon fájdalmas műtétet és gyógyulási folyamatot szűkület miatt, de a mostani párom is emellett érvelt, mert bár neki műtétre nem kerül sor, elmondása szerint sokat szenvedett vele. Így egyre inkább hajlok afelé, hogy ennek lényegében csak pozitív következménye lehet. Ráadásul fórumokat meg itt is olvasgatva, minden férfi, akit végül körülmetéltek felnőtt korában, azt mondja, hogy sokkal jobb így. (de ha csak a szubjektív tetszésen alapul, személy szerint nekem is jobban tetszik esztétikailag). Szóval itt a sok jó dolog, a másik oldalon pedig csupán a negatív konnotáció, amit neki rendeltek a mi kultúránkban meg az, hogy "helyette dönteni". De ha ez a döntés pont azt jelenti, hogy később sok fájdalomtól és kellemetlenségtől kímélem meg?
Nektek mi a véleményetek? Még egyszer mondom, egyelőre elvi szintű a kérdés, csak mérlegelek. (amúgy a párom is először megrökönyödött, hogy hogy jutott ez eszembe, aztán most, hogy átbeszélgettük, jobban támogatná az ötletet mint én)
Tévedés.
Az amerikai gyerekgyógyászati akadémia www.aap.org a témában azt mondja, hogy:
"The American Academy of Pediatrics (AAP) finds that circumcision has potential medical benefits and advantages, as well as risks. A recent analysis by the AAP concluded that the medical benefits of circumcision outweigh the risks."
Kérj meg valakit, aki lefordítja neked!
Tanitsd meg hogyan kell a fityma alatt is megmosni es nem lesz semmi baja... Abbol van a baj ha nem tisztalkodsz! De persze nem csak ez...
Aki nem furrdik, cigany az meg vagassa le!
Nem veletlenul van az a bor ott... nem disznek csinaltak.
Amerikaban amugy ugy hallottam hogy kezdenek errol leszokni...
Az "O teste" alszent erv, mert a kislanyok fulet ugyanugy kilovetik, a hajukat levagatjak, nem szamit hogy felnove radobben: ajaj a kis fule mar lyukas, a kis haja mar nem az a babahaj, mert beszennyezte a "Vas".
En is felnott koromban estem at a muteten, egeszsegugyi okokbol: sokat szenvedtem elotte, es azota aldas, sokkal jobb! Sok szenvedestol kimelnenk meg a kisfiunkat, ha mar csecsemokorban atesne a korulmetelesen.
Ha a makk kiszarad, sebesedik meg kerges lesz, az nem normalis, szerintem a korulmeteles kovetkezmenye. EN semmi hasonlot nem tapasztaltam.
A gyerekek csufoljak? A gyerekek mindenkit csufolnak, legyen gondor, voros, alacsony, magas, kover, barna, sarga, szeplos, barmi. Valoszinuleg gyerekkorban ez ki sem derul.
Talán azt akartad írni:
... Ha a makk kiszarad, sebesedik meg kerges lesz, az nem normalis, szerintem a NEM a korulmeteles kovetkezmenye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!