Mi lehet a probléma? Nagyon fontos, több infó lent.
Nem tudom neked orvosilag elmagyarázni, hogy mi ez a betegség. Nálam úgy történt, hogy előjött a szapora szívverés, szúrt a mellkasom, alig kaptam levegőt, egyfolytában azt éreztem, hogy meghalok, mértem a vérnyomásom, de nem volt magas. A párom is teljesen megijedt, elkezdtünk beszélgetni és szépen elmúlott a dolog, elaludtam, de persze másnap egyből mentem az orvoshoz. Csináltak EKG-t, szívultrahangot, de minden rendben volt. Kérdezte az orvos, hogy nem szoktam-e szorongani, feszült lenni, mondtam, hogy de igen, mert hogy ezeknek a dolgoknak semmi köze a szívbetegséghez, mert a szívemmel minden rendben volt.
És sajnos azóta többször voltak ilyen rohamaim, akkor olvastam utána ezeknek a dolgoknak és jöttem rá, hogy ez bizony a pánikbetegség. Igazából egy sima fejfájástól is úgy meg tudok ijedni, hogy tulajdonképpen beképzelem magamnak, hogy nagyon nagy baj van, jön a szorongás és minden ezzel járó dolog.
Valójában ez egy pszichés betegség. Vannak rá gyógyszerek, de én nem szerettem volna szedni, nálam a beszélgetés nagyon sokat segít, próbálom magamnak is megmagyarázni, hogy csak én képzelem be magamnak, valójában nincs is baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!