Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az LSD miért káros? Mit...

Az LSD miért káros? Mit rombol le bennem először? Hogyan tesz tönkre?

Figyelt kérdés
állítólag az lsd az csúnya rossz és illegális, ennek mi az oka? ha kipróbálom tönkreteszi az életemet?

2012. nov. 4. 11:53
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
56%

Az vitatott, hogy okoz-e maradandó mentális betegséget.

Viszont azért veszélyes, mert alkalmanként "bad trip"-et okoz, aminek akár öngyilkosság is lehet a következménye.

Na meg ha azt haluzod, hogy szupermen vagy, és kiugrasz az ablakon, az elég kellemetlen.

2012. nov. 4. 12:00
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
2012. nov. 4. 12:01
 3/21 anonim ***** válasza:
60%

Nem csúnya, nem rossz, ellenben illegláis.

Ha ki akarod próbálni, javaslom, hogy otthoni, zárt környezetbe tedd, 2-3 barátoddal, és gondolskodjatok a lágy zenéről. Nem teszi tönkre az életed mivel nem lehet rászokni, sőt 1-1 trippelés után általában 3-4 napig védettséget szerzel, és csak többszörös adaggal tudod elérni a kivánt hatást. Köznapi értelemben nem beszélhetünk túladagolásról, mivel nagyon kis mértekű (1 csepp)dózisokat lehet kapni. Mondjuk ha megiszol egy üvegnyi LSD-t már lehet felrobbanna a szived de annyi pénzed biztos nincs. Ami para: 12-14 óra tudatmodosulás. Szociális viselkedés megváltozása, racionális gondolkodás elvesztése, paranoia, backflash (gyakori LSD használata nyomán, a bevételtől kiszámithatatlan [1hét, 1 év?] időben visszatérő rövid idejű "trippérzet"])

Ha sokat használod felléphetnek pszichikai tünetek, depresszió,stb.

2012. nov. 4. 12:07
 4/21 A kérdező kommentje:

igen olvastam daath-ot de abból még mindig nem derült ki miért lenne olyan rossz dolog az LSD.

az elsőnek: te próbáltad már az lsd-t? csak mert kiváncsi lennék rá hogy tényleg van-e olyan hogy azt haluzom hogy supermen vagyok? mármint oké hogy azt képzelem de akkor nem vagyok tudatában annak hogy ez a szer miatt van?

én füveztem már és próbáltam az LSA-t és tényleg olyan mintha lebegnék, és sokan mondták hogy fűbe úgy bele lehet halni hogy azthiszed tudsz repülni és kiugrassz az ablakon, és tényleg éreztem ilyet, de teljesen tisztában voltam vele hogy ez az anyag hatása és valójában nem így van.

szóval az lsd-nél is így van, vagy ott tényleg elfelejtem azt is hogy ez meg ez a szertől van?

2012. nov. 4. 12:08
 5/21 anonim ***** válasza:
71%
Ha tudod magadról, hogy pszichikailag törékenyebb alkat vagy, alapból hajlamos vagy sokat agyalni, tépelődni, esetleg depresszióra, befordulásra hajlamos vagy, semmiképpen se ajánlom, hogy kipróbáld, még tapasztalt emberek jelenlétében sem. Eleve kiszámíthatatlan, kiből mit hoz ki, de ha ilyen vagy, amit fentebb írtam, akkor fokozott a kockázata, hogy nagyon-nagyon rossz hatással lesz rád. Mi lehet a következménye? Röviden annyi, hogy bekattansz.
2012. nov. 4. 12:11
 6/21 anonim ***** válasza:
0%

Úgy tesz tönkre, ahogy minden kábítószer.

Nélküle a hétköznapok szürkék, unalmasak, és folyamatosan vágyakozni fogsz az álomvilágod után. Olyan lelki függőséget okoz, amit nem lehet többé kiheverni, vagy kioltani.

Tisztán már nem leszel képes úgy örülni semminek, ahogy előtte, monotonnak és unalmasnak látod a saját életed. Magyaráz az egészet elcse.szed.

Másrészt nem olcsó mulatság egyik drog sem. Elég sok mindent bevállalsz azért, hogy újra és újra repkedj egyet, amihez pénz kell, a végén már bármi áron.

A következő az lesz, hogy "ugyan, mi bajom történhet" alapon valami máshoz fogsz nyúlni. Olyanhoz, ami fizikai szinten is függőséget okoz.

Már ha megéred...

Öreg drogost elég ritkán látni.... Valószínűleg nem véletlenül.

2012. nov. 4. 12:14
 7/21 anonim ***** válasza:
51%
Fűtől nem változik meg olyan mértékben a tudatállapotod mint az LSD-től. Fűtől nekem is voltak már furcsa érzéki csalódásaim. Volt egy eset, mikor egy barátomék erkélyén álltunk, elég nagy magasságban, és ahogy lenéztem az utcára, hirtelen olyan perspektívából láttam az utcát, mintha egy makett lenne az egész és ha most lenyúlnék a kezemmel, meg tudnám érinteni a templom tetejét vagy egyszerűen csak le tudnék lépni az utcára. De közben pontosan tudtam én is, hogy torzan érzékelem a valóságot és eszembe se jutott, hogy tényleg megtegyem. Nem tudom, hogy az LSD-nél ugyanígy tudatában van-e az ember ilyen szituban, hogy ez nem a valóság. Ezért lehet életveszélyes!
2012. nov. 4. 12:15
 8/21 anonim ***** válasza:
van rá gyanú, hogy DNS károsodást okozhat. ami ha testi sejtről van szó, rákot ha ivarsejtekről akkor károsodott utódot okozhat
2012. nov. 4. 12:16
 9/21 anonim ***** válasza:
97%
Az LSD nem egy repkedős szer, és nem hiszem hogy sok olyan ember lenne aki szenved az elvonástól. Az LSD nem egy parti drog amit beveszel és lemész a diszkoba. Az LSD-zés egy szertartás. Komoly irodalma van, olvass vagy nézz Feldmár Andrást. Nem véletlenül kisérleteznek vele a gyógyászatban, olyan dolgokat tudhastz meg magadról amiket nélküle sosem tudnál. Ha nagyon tudatos utazó vagy benézhetsz a lelked és tudatod legmélyére... Ez azért ijesztő és izgalmas is nemde? :D
2012. nov. 4. 12:40
 10/21 anonim ***** válasza:
84%
Teljesen igaza van az előttem szólónak: Az LSD "kultúrdrog", nem a particsürhének való meg a 14 éves hű de raj vagyok hülyegyerekeknek. Nagyon kíváncsi vagyok a hatására, de (még) nem merem kipróbálni, mert félek, hogy olyan dolgokra bukkanok magamban tőle, amivel nem szívesen szembesülnék. Kell hozzá egy érettség és lelki stabilitás mindenképp szerintem. Ha valakit érdekel az "LSD-vallás" akkor jó szívvel ajánlom én is Feldmár András Tudatállapotok szivárványai című művét.
2012. nov. 4. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!