Egyes emberek miért lesznek rosszul a vértől?
Ha magamból indulok ki, akkor azt tudom mondani, hogy azért vannak rosszul a látványtól, mert elképzelik ugyanezt saját magukon is és már érzik, ahogy a tű hideg fémje hozzáér a bőrhöz, átszakítja azt és a vér kicsordul a tű oldalán... Fáj, éget, szúr, aztán kihúzzák, akkor meg olyan, mintha kampót akasztanának a tűre és úgy húznák ki.
Ezt egyetlen pillantással el tudja képzelni az, aki a tűt látja, vagy azt látja, ahogy beadnak egy injekciót, vagy csak egy sebet lát.
Legalábbis szerintem. Egyébként biológiát tanulok az egyetemen, lelkes amatőr vagyok a témában :)
L
1.vagyok. miért 42 %? dik..hogy mi megy itt.
a kérdésre válaszoltam :S
köszi a válaszokat :)
én pedig mindenkit felpontoztam... nem értem mit kell itt lepontozni ???
Hát faternak volt vagy pár ezer csirkéje még a Torgyán idején, láttam pár liter vért elfolyni, és annyira nem voltam rosszul! :S
De ha tőlem vesznek akkor vége a világnak!!!
Előző kommentálóhoz egy kérdés!- Te azért válaszolsz h minél jobb legyen az arányod, vagy mi..?
nem, nem azért válaszolok.
csak láttam hogy mennyire lepontozták,mondom megkérdezem már hogy ugyan miért
Hm...hát én pl nem leszek rosszul a vértől, főleg ha magamon van. A tűkkel még van 1 kis problémám, de ha tudnák injekciót adni, akkor inkább én adnám be magamnak, mint hogy más valaki.
Szerintem az egyik ami miatt a vér undor kialakulhat az a rossz emlék. De nem is muszáj emlék, mert mindenki tudja, hogy a vér sosem jön fájdalommentesen, ahhoz, kell legyen egy vágás, vagy horzsolás, vagy szúrás és ezek mind fájdalmasak, és szerintem ez jut eszükbe amikor vért látnak. Szerintem nem a vértől lesznek rosszul hanem attól a gondolattól ahogy a vér a felszínre került...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!