Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egyes emberek miért lesznek...

Egyes emberek miért lesznek rosszul a vértől?

Figyelt kérdés
vmi trauma,rossz emlékek következtén vagy pedig csak szimplán így született ?
2009. aug. 10. 22:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
nekem nincs semmilyen traumám,és még úgy idegileg sem vagyok annyira érzékeny,mégis ha vérről van szó,rosszul leszek:S és fogom a nyakamat XD nemtudom miért van ez..
2009. aug. 10. 22:38
 2/12 anonim válasza:
91%
Így születtem. És ami ettől is rosszabb, hogy a tűtől is undorodom...
2009. aug. 10. 22:46
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha magamból indulok ki, akkor azt tudom mondani, hogy azért vannak rosszul a látványtól, mert elképzelik ugyanezt saját magukon is és már érzik, ahogy a tű hideg fémje hozzáér a bőrhöz, átszakítja azt és a vér kicsordul a tű oldalán... Fáj, éget, szúr, aztán kihúzzák, akkor meg olyan, mintha kampót akasztanának a tűre és úgy húznák ki.

Ezt egyetlen pillantással el tudja képzelni az, aki a tűt látja, vagy azt látja, ahogy beadnak egy injekciót, vagy csak egy sebet lát.

Legalábbis szerintem. Egyébként biológiát tanulok az egyetemen, lelkes amatőr vagyok a témában :)

L

2009. aug. 10. 23:11
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

1.vagyok. miért 42 %? dik..hogy mi megy itt.

a kérdésre válaszoltam :S

2009. aug. 10. 23:24
 5/12 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat :)

én pedig mindenkit felpontoztam... nem értem mit kell itt lepontozni ???

2009. aug. 11. 10:14
 6/12 anonim válasza:
100%

Hát faternak volt vagy pár ezer csirkéje még a Torgyán idején, láttam pár liter vért elfolyni, és annyira nem voltam rosszul! :S

De ha tőlem vesznek akkor vége a világnak!!!

Előző kommentálóhoz egy kérdés!- Te azért válaszolsz h minél jobb legyen az arányod, vagy mi..?

2009. aug. 14. 00:52
 7/12 anonim ***** válasza:

nem, nem azért válaszolok.

csak láttam hogy mennyire lepontozták,mondom megkérdezem már hogy ugyan miért

2009. aug. 14. 02:36
 8/12 anonim ***** válasza:
Szabad képzettársítás.Pont olyan, mint, hogy valaki a fertőtlenítő szagától lesz rosszul, vagy a fehér köpenytől.
2009. aug. 14. 08:03
 9/12 anonim válasza:

Hm...hát én pl nem leszek rosszul a vértől, főleg ha magamon van. A tűkkel még van 1 kis problémám, de ha tudnák injekciót adni, akkor inkább én adnám be magamnak, mint hogy más valaki.

Szerintem az egyik ami miatt a vér undor kialakulhat az a rossz emlék. De nem is muszáj emlék, mert mindenki tudja, hogy a vér sosem jön fájdalommentesen, ahhoz, kell legyen egy vágás, vagy horzsolás, vagy szúrás és ezek mind fájdalmasak, és szerintem ez jut eszükbe amikor vért látnak. Szerintem nem a vértől lesznek rosszul hanem attól a gondolattól ahogy a vér a felszínre került...

2009. aug. 14. 17:44
 10/12 A kérdező kommentje:
igen vhogy én is így gondoltam :)
2009. aug. 14. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!