Vércsoport?
Kedves 3. válaszoló!
Természetesen nem otthoni módszerre gondoltam. Most voltam vérvételen és mivel nem tudom a vércsoportomat, így gyorsan rá is kérdeztem, h meg lehetne-e tudni egyúttal azt is? Sajnos az volt rá a válasz, h nem ,nem csinálják meg, csak műtéthez. És én erre kérdeztem, h rosszul leszek az utcán, akkor honnan fogják megtudni?A nővér azt mondta, h abban az esetben kötelező megcsinálni és akkor meg fogom tudni. Namost rosszul lenni nem szeretnék, ezért írtam ide fel, hátha van valakinek jobb ötlete!:)
Vércsoport vizsgálatot akkor végeznek, ha felmerül az esetleges vérpótlás szükségessége (bizonyos műtétek; daganatos megbetegedések; egyéb súlyosabb betegségek, amik kihatnak a vérképzésre-alvadásra v. vérzékenységet okoznak; szülés; komolyabb balesetek).
Habár a vércsoport meghatározás gyorsan, és pár csepp vérből elvégezhető, mégsem csinálják rutinszerűen, ha kórházba kerül a beteg!
Az utcai rosszullét ellátásához nem szükséges a vércsoportot tudni, hacsak nem valamilyen fent felsorolt elváltozás-betegség okozza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!