Vércsoport?

Figyelt kérdés
Honnan tudhatom meg, hogy milyen vércsoportom van?

2012. okt. 22. 21:19
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Kedves 3. válaszoló!

Természetesen nem otthoni módszerre gondoltam. Most voltam vérvételen és mivel nem tudom a vércsoportomat, így gyorsan rá is kérdeztem, h meg lehetne-e tudni egyúttal azt is? Sajnos az volt rá a válasz, h nem ,nem csinálják meg, csak műtéthez. És én erre kérdeztem, h rosszul leszek az utcán, akkor honnan fogják megtudni?A nővér azt mondta, h abban az esetben kötelező megcsinálni és akkor meg fogom tudni. Namost rosszul lenni nem szeretnék, ezért írtam ide fel, hátha van valakinek jobb ötlete!:)

2012. okt. 23. 09:20
 12/18 anonim ***** válasza:

Vércsoport vizsgálatot akkor végeznek, ha felmerül az esetleges vérpótlás szükségessége (bizonyos műtétek; daganatos megbetegedések; egyéb súlyosabb betegségek, amik kihatnak a vérképzésre-alvadásra v. vérzékenységet okoznak; szülés; komolyabb balesetek).

Habár a vércsoport meghatározás gyorsan, és pár csepp vérből elvégezhető, mégsem csinálják rutinszerűen, ha kórházba kerül a beteg!

Az utcai rosszullét ellátásához nem szükséges a vércsoportot tudni, hacsak nem valamilyen fent felsorolt elváltozás-betegség okozza!

2012. okt. 23. 09:43
 13/18 anonim ***** válasza:
A kiskönyvedbe benne kéne lennie.
2012. okt. 23. 18:12
 14/18 anonim ***** válasza:
Milyen kiskönyvre gondolsz?
2012. okt. 23. 18:21
 15/18 anonim ***** válasza:
Bocsánat, azért nem fogalmaztam pontosabban, mert nem tudom. Születéskor állítják ki, lényegében egy félbe hajtott papír, tehát 4 oldala van és olyan 10x5 centis. Abba le van írva a vércsoport.
2012. okt. 23. 18:49
 16/18 A kérdező kommentje:
Sajnos nekem abban sem szerepel.
2012. okt. 23. 20:21
 17/18 anonim ***** válasza:
Az egészségügyi kiskönyvről van szó. Szerintem nem szokták beleírni, mivel az újszülötteknek is abban az esetben határozzák meg vércsoportjukat, ha szükségét látják!
2012. okt. 23. 20:46
 18/18 anonim ***** válasza:
Szerintem az enyémben sincs benne, mert akkor valószínűleg én is tudnám. De érdekes módon azt lehet tudni, hogy a húgom és az öcsém vércsoportja milyen, de az ikertestvéremét és az enyémet nem. Pedig nálunk indokoltabb lett volna tudni, mert koraszülöttek voltunk. Vagy nem tudom...
2012. okt. 23. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!