Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Valószínűleg megvágott a...

Valószínűleg megvágott a hálózati 230V. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
A mikrónk fém fala valószínűleg hozzáért a hűtőnk kábeljának leszigeteletlen fázisához, amikor azt mozgattam. Ekkor le is állt a hűtő(szikrát is hallottam), de a biztosítékot nem csapta le. A hűtő ajtaját kinyitva hosszabb idő alatt sem indult be, szóval az áramellátása megszakadt. Ekkor hozzáértem a mikróhoz, ami két kisebb szikrát -gondolom amikor hozzáértem és amikor elengedtem- hallatva megcsapott. Lehetséges, hogy ez hálózati feszültség volt, mikor másfél centi vastag műanyag papucsban voltam? (bár izzadt volt a kezem) Nem éreztem olyan hű de erősnek amúgy. Mennyire kellene fájnia egy 220-as áramcsapásnak? :)
2009. aug. 8. 15:47
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem egy 220-as áramcsapás után, nem írnál ide :)
2009. aug. 8. 15:54
 2/10 A kérdező kommentje:

Annak csak örülök, ha nem az volt :)

De akkor mégis mi? Szinte biztos, hogy hozzáért ahhoz a dróthoz, más ötletem nincs. Ha meg már nem érinti, akkor meg nem ráz. Vagy van olyan, hogy hozzárt egy kicsit és "maradt" benne még egy kis áram? :)

2009. aug. 8. 16:06
 3/10 anonim ***** válasza:
olyan van. lehetséges h megrázott, de az nem a 220 volt :D
2009. aug. 8. 16:37
 4/10 A kérdező kommentje:

Akkor jóvan. :)

De mégis hogy maradhat benne áram?

2009. aug. 8. 16:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
mint a számítógép. kihúzod a 220-ból, és ha matatni akarsz benne, akkor tanácsos előtte még benyomni a bekapcsoló gombot (mikor már nincs a 220ban) h a kisebb áramkörök is elmenjenek.
2009. aug. 8. 17:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Ez talán kóbor áram lehetett.
2009. aug. 8. 17:34
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
igen maradhat benne áram engem a hajszárító "rázott meg".
2009. aug. 8. 18:34
 8/10 anonim válasza:
Pár éve foglalkozok elektronikával de a leszigetelt fázis fogalmáról még nem hallottam :D
2010. febr. 21. 21:17
 9/10 A kérdező kommentje:
Hát a drót, amin megy által a delej, azt körbe szokták vala burkolni valami szigetelőanyaggal, hogy ha hozzáér a jóember, ne csapja agyon.
2010. febr. 22. 00:24
 10/10 anonim ***** válasza:
eNGEM MÁR RÁZOT MEG A 220 ÉS SEMMI BAJOM NEM LETT.dE ÁLTALÁBAN ABBA BELEHALNAK.hoGY ÉN MIÉRT NEM HALTAM BELE ARRA AZT TUDOM MNDANI HOGY ÉN EGY NAGYON ERŐS EMBER VAGYOK.mÁR MÁR EMBERFELETTI.
2010. márc. 26. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!