Valószínűleg megvágott a hálózati 230V. Mi a teendő?
Figyelt kérdés
A mikrónk fém fala valószínűleg hozzáért a hűtőnk kábeljának leszigeteletlen fázisához, amikor azt mozgattam. Ekkor le is állt a hűtő(szikrát is hallottam), de a biztosítékot nem csapta le. A hűtő ajtaját kinyitva hosszabb idő alatt sem indult be, szóval az áramellátása megszakadt. Ekkor hozzáértem a mikróhoz, ami két kisebb szikrát -gondolom amikor hozzáértem és amikor elengedtem- hallatva megcsapott. Lehetséges, hogy ez hálózati feszültség volt, mikor másfél centi vastag műanyag papucsban voltam? (bár izzadt volt a kezem) Nem éreztem olyan hű de erősnek amúgy. Mennyire kellene fájnia egy 220-as áramcsapásnak? :)2009. aug. 8. 15:47
1/10 anonim válasza:
Szerintem egy 220-as áramcsapás után, nem írnál ide :)
2/10 A kérdező kommentje:
Annak csak örülök, ha nem az volt :)
De akkor mégis mi? Szinte biztos, hogy hozzáért ahhoz a dróthoz, más ötletem nincs. Ha meg már nem érinti, akkor meg nem ráz. Vagy van olyan, hogy hozzárt egy kicsit és "maradt" benne még egy kis áram? :)
2009. aug. 8. 16:06
3/10 anonim válasza:
olyan van. lehetséges h megrázott, de az nem a 220 volt :D
4/10 A kérdező kommentje:
Akkor jóvan. :)
De mégis hogy maradhat benne áram?
2009. aug. 8. 16:46
5/10 anonim válasza:
mint a számítógép. kihúzod a 220-ból, és ha matatni akarsz benne, akkor tanácsos előtte még benyomni a bekapcsoló gombot (mikor már nincs a 220ban) h a kisebb áramkörök is elmenjenek.
7/10 anonim válasza:
igen maradhat benne áram engem a hajszárító "rázott meg".
8/10 anonim válasza:
Pár éve foglalkozok elektronikával de a leszigetelt fázis fogalmáról még nem hallottam :D
9/10 A kérdező kommentje:
Hát a drót, amin megy által a delej, azt körbe szokták vala burkolni valami szigetelőanyaggal, hogy ha hozzáér a jóember, ne csapja agyon.
2010. febr. 22. 00:24
10/10 anonim válasza:
eNGEM MÁR RÁZOT MEG A 220 ÉS SEMMI BAJOM NEM LETT.dE ÁLTALÁBAN ABBA BELEHALNAK.hoGY ÉN MIÉRT NEM HALTAM BELE ARRA AZT TUDOM MNDANI HOGY ÉN EGY NAGYON ERŐS EMBER VAGYOK.mÁR MÁR EMBERFELETTI.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!