Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 8 doboz elég az öngyilkosságho...

8 doboz elég az öngyilkossághoz? (Helex)

Figyelt kérdés

Barátnőm mostanában nagyon rossz passzban van. Jól ismerem, sosem volt még ilyen letört. Egyik nap kereste a noteszét, mert kell neki valami telefonszám. Kérte, h segítsek megkeresni. És akkor találtam jól eldugva 8 doboz ilyen gyógyszert. 30 darabos asszem. Mikor nem látta eltettem.

Nagy gáz lehet, ha gyógyszert gyűjtöget. Nem tudom, ha bevette-e volna és későn veszik észre meghalhatott volna? Jól tettem, h elhoztam? Vagy csak túlspilázom?

26 éves nőről van szó.

(Tudom nagyon nem ez a kategória, de egyrészt sehova máshova se illik be, és az oldal alján nagyon kevesen járnak).

2012. okt. 6. 07:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
29%

1. Aki valóban meg akarja ölni magát, az úgyis megteszi, akkor is, ha elvetted a gyógyszerét.

2. Az is elképzelhető, hogy az, hogy megkért, segíts keresni a noteszét, azért volt, hogy "megtaláltassa" veled a gyógyszereket. Cry for help. Segítségkérés indirekt módon, mert felnőttként sem könnyű odalépni a másikhoz és azt mondani, "Te, benne vagyok a sz@rban, segíts kimászni, mert egyedül nem megy". Ez a típus egyébként általában nem lesz öngyilkos, bár ő maga is komolyan hiszi, hogy azt akarja.

3. Ha megöli magát, az nem a Te felelősséged. Az mindig azé, aki megteszi. Az öngyilkosjelölteknek való segítségnyújtást is érdemes azzal kezdeni, hogy leszögezzük, nem tilthatjuk meg neki, és ha megteszi, az teljes mértékben az ő dolga. De mi itt vagyunk, hogy ha másként dönt, akkor mellette álljunk. (Mert amúgy az "öngyilkosjelöltek" előfordul, hogy végeláthatatlan érzelmi zsarolásba fognak, és végül a segítő szándékú barát válik áldozattá, mert beleroppan a másik bajaiba. Meg kell tartani bizonyos távolságot az ő terveivel, szándékaival, problémáival szemben.)

2012. okt. 6. 09:24
 12/14 anonim válasza:
61%

A barátnőd mit dolgozik vagy mit csinál?Tanul vagy dolgozik?Mit lehet róla tudni?

Beszél a barátnőd valamilyen nyelven?

2012. okt. 6. 10:22
 13/14 A kérdező kommentje:
Magyarul 10x ennyi sem lett volna elég? :-O
2012. okt. 6. 11:28
 14/14 A kérdező kommentje:

ma 08:04

Akkor magyarul 10x ennyi sem lett volna elég?

2012. okt. 6. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!