Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 8 doboz elég az öngyilkosságho...

8 doboz elég az öngyilkossághoz? (Helex)

Figyelt kérdés

Barátnőm mostanában nagyon rossz passzban van. Jól ismerem, sosem volt még ilyen letört. Egyik nap kereste a noteszét, mert kell neki valami telefonszám. Kérte, h segítsek megkeresni. És akkor találtam jól eldugva 8 doboz ilyen gyógyszert. 30 darabos asszem. Mikor nem látta eltettem.

Nagy gáz lehet, ha gyógyszert gyűjtöget. Nem tudom, ha bevette-e volna és későn veszik észre meghalhatott volna? Jól tettem, h elhoztam? Vagy csak túlspilázom?

26 éves nőről van szó.

(Tudom nagyon nem ez a kategória, de egyrészt sehova máshova se illik be, és az oldal alján nagyon kevesen járnak).

2012. okt. 6. 07:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%
Szerinted miért van rossz passzban? Történt vele valami? Lehrt, hogy segíteni kéne neki
2012. okt. 6. 07:11
 2/14 A kérdező kommentje:
Szerintem segítettem, h első lépésben elvettem tőle azokat a szarokat. Nem aludtam valami sokat éjjel, nem tudom, h segítsek neki. Nem tudok neki pl munkát adni, hogy helyrejöjjön az élete. És ne egy idős néninek a kisszobájában kelljen élnie 26 évesen...
2012. okt. 6. 07:13
 3/14 anonim ***** válasza:
64%
Nincs valami ismerősöd, aki be tudná őt juttatni a munkahelyére? Eggyel kevesebb gondja lenne. Ha lesz munkája, akkor meg mehet albiba, és akkor még egy gond megoldódott.
2012. okt. 6. 07:21
 4/14 anonim ***** válasza:

De biztos jó ötlet volt elvenni tőle?

[link]

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, a Helex SR retard tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem

mindenkinél jelentkeznek.

Nagyon gyakori mellékhatások (10-ből több mint 1 beteget érint)

- Szedáció, álmosság

Gyakori mellékhatások (100-ből 1-10 beteget érint)

- Étvágycsökkenés, anorexia, étvágynövekedés

- Zavartság, depresszió

- Mozgáskoordinációs zavarok (ataxia, koordinációs zavarok), memóriazavar, elkent beszéd, koncentrációs nehézségek, szédülés, fejfájás, szédülékenység

- Homályos látás

- Izomgyengeség

- Gyengeség (aszténia), ingerlékenység, fáradtság, kimerültség

Az alábbi betegségek esetén alkalmazható:

- Szorongásos állapotok.

- Depresszióval társult szorongás.

- Neurotikus vagy reaktív depresszió (mintegy reakcióként a beteget ért nyomasztó lelki eseményekre).

- Fentiek organikus betegségekkel társulva, főként bizonyos gyomor- bélrendszeri, szív- keringési vagy

bőrgyógyászati betegségekkel.

- Az alkoholelvonás krónikus fázisában.

- Pánikbetegség tériszonnyal vagy anélkül

A Helex SR retard tabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

- A kezelés függőséget okozhat. A fizikai függőség azt jelenti, hogy az ezzel a gyógyszerrel végzett kezelés abbahagyásakor megvonási tünetek jelentkeznek. A függőség kockázata az adagok emelésével és hosszabb ideig tartó kezelés mellett nő valamint nagyobb a kockázat alkohol- és kábítószerfüggő betegek esetében.

- Amennyiben váratlan reakciók, például nyugtalanság, izgatottság, ingerlékenység, agresszivitás, téveszmék, dührohamok, rémálmok, hallucinációk, hallucinációk, pszichózisok, nem megfelelő viselkedés, delírium és egyéb magatartászavarok jelentkeznek. Ezek a váratlan reakciók gyakrabban fordulnak elő gyermekeknél és idős betegeknél.

- Különös elővigyázat szükséges azoknál, akiknél korábban előfordult alkoholizmus vagy drog-, illetve gyógyszerfüggőség, mert nagyobb valószínűséggel alakulhat ki függőség, különösen hosszantartó alkalmazás esetén. Szükség esetén le kell állítani a tabletta alkalmazását.

2012. okt. 6. 07:29
 5/14 anonim ***** válasza:
38%
Ilyenkor azért mindig halkan megkérdezem.... hol vannak a lányka szülei? Miért nem él velük, ha nem tud fenntartani albérleti szobát mert nincs munkája? Így gondolom helyhez sincs kötve, tehát ha a szülők vidéken élnek nyugodtan haza is költözhet.
2012. okt. 6. 07:34
 6/14 A kérdező kommentje:

Nincsenek szülei. Nem fogadták őt örökbe. Szakmája van, de nem túl keresett. Nekem sincs senkim akihez költözhetne, munkát tudna, sajna munkám nekem sincs.

Azért vettem el tőle, mert nem hinném, h szedi. Akkor nem lett volna egy kupacba ennyi. Hanem max 2 doboz. és tudnék róla, ha gyógyszert szedne.

2012. okt. 6. 07:44
 7/14 A kérdező kommentje:
Ha bevette volna ezt a mennyiséget történt volna vele valami komolyabb? Lehet tényleg nem tettem jót, h elvettem?
2012. okt. 6. 07:47
 8/14 anonim ***** válasza:

A Helex tabletták hatóanyaga az alprazolam, kiszereléstől függően 0,5 , 1 , 2 mg-ot tartalmaz egy szem tabletta.

alprazolam halálos dózisa (LD50)

[link]

"

Alprazolam

Rat Oral LD 50 1220 (F) mg/kg

Rat Oral LD 50 3100 (M) mg/kg

Mouse Oral LD 50 1410-1700 mg/kg

Rat Intravenous LD 50 ~ 15 mg/kg

"

azaz szájon át adagolva 1 kg-nyi hím patkány (2-4 egyed) elpusztításához 3100 mg-ra van szükség, nőstényéhez 1200 mg-ra, intravénásan csak 15 mg-ra.

2012. okt. 6. 08:04
 9/14 anonim ***** válasza:

Ezt találtam még:

A Helex SR retard tabletta hatóanyaga az alprazolam a benzodiazepinek csoportjába tartozik.

benzodiazepinek (BDZ)

Toxicitás:

-Gyakori öngyilkossági szerek

-Nagy terápiás index! = a halálos adag nagyságrendekkel nagyobb a terápiásnál, nehéz túladagolni

-Túladagolása halálhoz legtöbbször csak alkohollal együtt vezet

Túladagolás tünetei:

-Aluszékonyság

-Kiesett reflexek

-Szűk pupillák

-Légzésdepresszió

Antidótum: flumazenil ANEXATE inj.

[link]

2012. okt. 6. 08:06
 10/14 anonim ***** válasza:
Jól tetted, hogy elvetted, csak menj át hozzá, és beszéljétek meg! Mond el neki, hogy aggódz érte, és azért vetted el, esetleg próbáld rávenni, hogy látogasson meg egy pszichológust, sztk-s rendelésre menjetek, ott nem kell fizetni!
2012. okt. 6. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!