8 doboz elég az öngyilkossághoz? (Helex)
Barátnőm mostanában nagyon rossz passzban van. Jól ismerem, sosem volt még ilyen letört. Egyik nap kereste a noteszét, mert kell neki valami telefonszám. Kérte, h segítsek megkeresni. És akkor találtam jól eldugva 8 doboz ilyen gyógyszert. 30 darabos asszem. Mikor nem látta eltettem.
Nagy gáz lehet, ha gyógyszert gyűjtöget. Nem tudom, ha bevette-e volna és későn veszik észre meghalhatott volna? Jól tettem, h elhoztam? Vagy csak túlspilázom?
26 éves nőről van szó.
(Tudom nagyon nem ez a kategória, de egyrészt sehova máshova se illik be, és az oldal alján nagyon kevesen járnak).
De biztos jó ötlet volt elvenni tőle?
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, a Helex SR retard tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem
mindenkinél jelentkeznek.
Nagyon gyakori mellékhatások (10-ből több mint 1 beteget érint)
- Szedáció, álmosság
Gyakori mellékhatások (100-ből 1-10 beteget érint)
- Étvágycsökkenés, anorexia, étvágynövekedés
- Zavartság, depresszió
- Mozgáskoordinációs zavarok (ataxia, koordinációs zavarok), memóriazavar, elkent beszéd, koncentrációs nehézségek, szédülés, fejfájás, szédülékenység
- Homályos látás
- Izomgyengeség
- Gyengeség (aszténia), ingerlékenység, fáradtság, kimerültség
Az alábbi betegségek esetén alkalmazható:
- Szorongásos állapotok.
- Depresszióval társult szorongás.
- Neurotikus vagy reaktív depresszió (mintegy reakcióként a beteget ért nyomasztó lelki eseményekre).
- Fentiek organikus betegségekkel társulva, főként bizonyos gyomor- bélrendszeri, szív- keringési vagy
bőrgyógyászati betegségekkel.
- Az alkoholelvonás krónikus fázisában.
- Pánikbetegség tériszonnyal vagy anélkül
A Helex SR retard tabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:
- A kezelés függőséget okozhat. A fizikai függőség azt jelenti, hogy az ezzel a gyógyszerrel végzett kezelés abbahagyásakor megvonási tünetek jelentkeznek. A függőség kockázata az adagok emelésével és hosszabb ideig tartó kezelés mellett nő valamint nagyobb a kockázat alkohol- és kábítószerfüggő betegek esetében.
- Amennyiben váratlan reakciók, például nyugtalanság, izgatottság, ingerlékenység, agresszivitás, téveszmék, dührohamok, rémálmok, hallucinációk, hallucinációk, pszichózisok, nem megfelelő viselkedés, delírium és egyéb magatartászavarok jelentkeznek. Ezek a váratlan reakciók gyakrabban fordulnak elő gyermekeknél és idős betegeknél.
- Különös elővigyázat szükséges azoknál, akiknél korábban előfordult alkoholizmus vagy drog-, illetve gyógyszerfüggőség, mert nagyobb valószínűséggel alakulhat ki függőség, különösen hosszantartó alkalmazás esetén. Szükség esetén le kell állítani a tabletta alkalmazását.
Nincsenek szülei. Nem fogadták őt örökbe. Szakmája van, de nem túl keresett. Nekem sincs senkim akihez költözhetne, munkát tudna, sajna munkám nekem sincs.
Azért vettem el tőle, mert nem hinném, h szedi. Akkor nem lett volna egy kupacba ennyi. Hanem max 2 doboz. és tudnék róla, ha gyógyszert szedne.
A Helex tabletták hatóanyaga az alprazolam, kiszereléstől függően 0,5 , 1 , 2 mg-ot tartalmaz egy szem tabletta.
alprazolam halálos dózisa (LD50)
"
Alprazolam
Rat Oral LD 50 1220 (F) mg/kg
Rat Oral LD 50 3100 (M) mg/kg
Mouse Oral LD 50 1410-1700 mg/kg
Rat Intravenous LD 50 ~ 15 mg/kg
"
azaz szájon át adagolva 1 kg-nyi hím patkány (2-4 egyed) elpusztításához 3100 mg-ra van szükség, nőstényéhez 1200 mg-ra, intravénásan csak 15 mg-ra.
Ezt találtam még:
A Helex SR retard tabletta hatóanyaga az alprazolam a benzodiazepinek csoportjába tartozik.
benzodiazepinek (BDZ)
Toxicitás:
-Gyakori öngyilkossági szerek
-Nagy terápiás index! = a halálos adag nagyságrendekkel nagyobb a terápiásnál, nehéz túladagolni
-Túladagolása halálhoz legtöbbször csak alkohollal együtt vezet
Túladagolás tünetei:
-Aluszékonyság
-Kiesett reflexek
-Szűk pupillák
-Légzésdepresszió
Antidótum: flumazenil ANEXATE inj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!