Hány óra az ideális alvás?
Figyelt kérdés
2009. aug. 4. 19:02
11/15 anonim válasza:
Egyszer a fősulin megkérdeztem egy tanáromat, miért van az, hogy vkinek elég 5 óra alvás, vkinek meg a 8 sem elég. Azt mondta, az, hogy kinek mennyi alvásra van szüksége, genetikailag meghatározott. Ha valaki génjeiben az van, hogy 8 óra alvásra van szüksége, de csak 6-7 órákat alszik, egy idő után a szervezete ,,kérni" fogja a több órát. Meg persze ez kortól is függ, nyilván 10évesen többet alszik valaki,mint 30 évesen. Meg attól is függ mivel telik egy napod.
12/15 anonim válasza:
11 körül,de mindenképp éjfél előtt érdemes elaludni,mondják a szakértők.Ez a mély alvási fázishoz kell!?
Amúgy 8 óra ami kell!
13/15 anonim válasza:
Nyáron simán megvolt szerintem a 10 óra is, de így suliidőben hááááát szerintem talán a 6 van meg. Látszik is rajtam :S
16/f
14/15 anonim válasza:
En 13 eves vagyok, suliidoben 7-8 orakat alszom, de nekem az nagyon keves, mintha mas csak 5-6 orat aludna. Akkor erzem jol magam ha 10-12 orat aludtam.A baratnomnek eleg 6 ora is es nem annyira kimerult, megse latszik rajta, de nekem meg a 8 ora is keves ;)) Szerintem aki nagyon sokat farasztja magat annak legalabb kell 9-8 ora.
15/15 anonim válasza:
Brit kutatók szerint nemcsak a túl kevés, hanem a túl sok alvás is jelentősen növeli a szívbetegségek kockázatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!