Miért nem fogyok ha nem eszek?
Már 3 napja egy zsemlét ettem csak, de még mindig ugyanannyi vagyok. Csak zöldteát iszok meg néha gyümölcslevet. Akkor miért nem?
15/L
Anorexiás... :D bárcsak az lennék...
Amúgy szoktam futni is.
Ennek egyből több okát is le tudom írni.
1. 3 nap alatt nem lehet sem lefogyni, sem meghízni.
2. A gyümölcslében cukor van (a 100%-osban és a frissen facsartban is), a cukor nem segíti a fogyást. A zöld teába nem teszel cukrot?
3. A zsemlében szénhidrát van, ami szintén nem segíti a fogyást, ráadásul ez finomított szénhidrát, tehát a legrosszabb fajta. (Jobb: teljes kiőrlésű kenyér, rizs - ezekben is van kalória, de jobbak a szervezetnek.)
4. Amire már céloztak: ha a szervezet éhezik, lelassul az anyagcsere, a szervezet védi magát, próbál tartalékolni, hogy nehogy éhen haljon. A szervezeted akkor is éhezhet, ha te magad nem vagy éhes. Pl. ha üres zsemlét eszel (bármennyit!, tizet, huszat akár), abban semmi nincs, amire a szervezetednek szüksége lenne, te jóllaksz és hízol, a szervezeted pedig éhezik. A szervezetednek vitaminra, ásványi anyagra, rostokra és fehérjére van szüksége, hogy ne éhezzen. Jobb megoldás tehát, ha az egy zsemle helyett nem zsíros húst eszel sok-sok zöldséggel és kevés gyümölccsel. Emellett természetesen rendszeres mozgás és TÜRELEM, az a normális, ha heti fél kg-t tudsz fogyni, de idő kell, míg elkezdődik a folyamat.
De az biztos, hogy a zsemle mellett nem fog menni.
35N
Még egy megjegyzés: ha úgy érzed, hogy nem eszel sokat, mégis kövér vagy, kérd meg a szüleidet, hogy vigyenek el orvoshoz, mert ha valamilyen betegség miatt hízol, akkor nem fogsz tudni lefogyni, míg meg nem gyógyítanak.
-
A többi válaszoló figyelmébe: a kérdező egy 15 éves GYEREK, nem egy huszonéves idióta.
1. A gyümölcslében általában több cukor van, mint a colában.
2. A szervezeted takarék üzemmódra állt.
3. Zseniális, ha még futsz is koplalás mellett.
Táplálkozz normálisan, heti 5x minimum, mindenképp reggelizz és ami a legfontosabb MOZOGJ! Így tudsz majd fogyni, anélkül hogy tönkretennéd a szervezeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!