Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Teljesen kikészültem, nem...

Teljesen kikészültem, nem tudom meddig bírom ezt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szóval egy 14 éves lány vagyok.Harmadik éve,hogy felfedezték nálam az allergiát,amitől ekcémás vagyok.Az ekcémás foltok a karomon és a nyakamon jön ki leginkább,illetve a comb,ritkán a lábszáramon.Teljes életkedvem elment,utálok élni...Ételallergiás vagyok,ami nem is lenne baj,ha csak pár élelmiszerre lennék allergiás.Ezekre vagyok allergiás:búza,rozs,kazein,tojás,tejtermék,dió és az összes diófélék,gyümölcsök,zöldségek,krumpli,rák,tőkehal.Jelenleg nem tudjuk mi az igazság,mert az első teszt ezeket kimutatta a második nem,tehát másfél éve elvileg nem vagyok allergiás,de az ekcéma meg van.2hét múlva megyünk allergiavizsgálatra és vérvételre(vért is vettek már tőlem).

Teljesen kikészültem,próbálom elfogadni magam,hogy ilyen vagyok,de nem nagyon megy.Használok krémet,amit tudom hogy biztos nem szabad ennem azt nem eszem.Hozzáteszem elég sz.r amikor leülünk enni és én csak kenyeret meg felvágottak ehetek,a többiek meg paradicsom,paprika,uborka...

Úgy érzem az is közre játszott abban,hogy nincs sok barátom,hogy ekcémás vagyok.Most megyek középiskolába,de félek,hogy ott sem lesz sok barátom,pont ez miatt.Bízok benne,hogy egyszer csak javul,vagy elmúlik,de ha nem.Nem tudom,hogy le tudom-e így élni az életemet.:(

Kérlek segítsetek!Ti mit tennétek a helyemben?Van valaki hasonló helyzetben?

14/L

2009. aug. 1. 09:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Pikkelysömörös vagyok, ami nem gyógyítható, és amellett, hogy nem szép, fáj, az elhalt bőr hullik, állandóan koszolok, amikor van. Jelenleg tünetmentes vagyok, de vannak már apró pöttyeim.

[link]

Ez nem én vagyok, de így néz ki. Az egész testemre ráment anno, nagy foltokban, felrepedt, viszketett, mint a veszett fene, nem aludtam.

Voltak barátaim, mellettem maradtak, akik voltak, sőt, párom is kiállt mellettem, hiába ástam már el magam képzeletben. :)

De az utcán az emberek megbámultak, mutogattak, nem esett jól, de magasról tettem rájuk, és hordtam a topokat, rövid nadrágokat, miattuk nem hagytam, hogy jobban eldurvuljon. :)

Fel a fejjel, lesz ez még jobb is, ha meg nem javul, meg fogsz tanulni vele élni, mert mást nem tudsz tenni.

2009. aug. 1. 09:58
 2/7 A kérdező kommentje:

A pikkelsömörről hallottam már,nagyon rossz lehet.

Nekem az a "szerencsém" (ha ez az),hogy piros bőröm és varas,de van a Floren mézes testépoló szépen lehúzza:)

Köszönöm a válaszodat!

2009. aug. 1. 10:07
 3/7 anonim válasza:
Szia! Én nem vagyok allergiás. Van egy tippem elmész a sóbarlangba, hátha gyógyítja. Vagy van olyan lúgosítószer és vízben lehet keverni és megiszod. Anyukámnak van ilyen csak nem tudom a nevét. Remélem tudtam segíteni neked!
2009. aug. 3. 11:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Szívesen! :)

Jó olyanokkal beszélni, akik valahol azért hasonló cipőben járnak. :)

2009. aug. 3. 12:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia, én is hasonló gondokkal küzdöttem kiskorom óta. Kezeltek mindenfélével, hol használt, hol nem. Viszont egy dologra rájöttem, hogy összefüggésben van a stresszel, lelki dolgokkal. Pszichológushoz is járok, meg reiki kezelésre, és rengeteget javultam, majdhogynem tünetmentes vagyok. Szerintem az orvosi dolgok mellett érdemes a lelkiekkel is foglalkozni, mert segíthet!
2009. aug. 3. 20:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Az unokatestvérem is szinte minden zöldségre allergiás volt, aztán kiderült, hogy nem is a zöldség a ludas, hanem valamelyik permetezőszer. Amióta itthon a kertből eszik kezeletlen gyümölcsöt, egyáltalán nem jöttek elő a tünetei.
2009. aug. 3. 23:12
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Nekünk is van kertünk,ahol saját,permetezetlen zöldségek és gyümölcsök vannak.Nyár elején ettem belőle egyszer,de utána annyira fellángolt az ekcémám,hogy csak na...viszketett,vörös volt..:S

2009. aug. 4. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!