Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Meddig bírhatja egy alkoholist...

Meddig bírhatja egy alkoholista mája? Van egy barátnőm, az apukája 20 éve iszik.

Figyelt kérdés
Nos, az apja 20 éve alkoholista. Minden nap megissza a magáét, olyan napi 2-3 liter bort, hétvégén persze ennek a kétszeresét, mert akkor nem kell dolgozni (hétvégenként 6 liter simán elfogy neki). Sosem láttam józanul, nem várja meg, míg kijózanodik. Barátnőm azt mondta, néha kijózanodik (persze csak látszat, mert ez reggel szokott lenni, és azonnal újratölt) és mindig remeg a keze olyankor. Amúgy nincs semmi baja, nem fáj semmije, sosem hányik, sosem tántorog, nem fáj semmije, nem is fogyott, sosem volt kórházban, gyógyszert sem szed semmire, semmi az ég adta világon, fizikálisan teljesen rendben van. De ezt nem értem...ennyi alkohol után ez mégis hogy lehetséges?
2012. szept. 19. 09:55
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Jaj, tudom, én sem úgy értelmeztem :) Neked sem lehetett könnyű apa nélkül, és aztán pedig elveszíteni.
2012. szept. 19. 12:36
 12/12 anonim válasza:
Ha a barátnőd szeretne erről beszélgetni, itt vagyok. Keresik valakit, akivel kb. teljesen megegyezik a sztorink. Apám az agresszív fajta alkoholisták közül való. Én most érettségizem, a sok tanulnivalótól nagy nyomás nehezedik rám, nem várnék mást, mint támogatást itthonról... Ami ugye kimerül a "k..va" szóban. Ennél többet nem is várhatok tőle. Anyukám dolgozik, de egyrészt fél az ismeretlentől, másrészt "hagyjam itt, amiért 20 éven át dolgoztunk?". Tudom, van egy szép nagy házunk, meg minden. De mire megyek vele, ha már a hazafelé tartó úton rettegek, mi vár otthon. Élet ez? Utálom az egész sz.rt, ami körül vesz. Apámnak persze semmi baja (töményt iszik, fél literes üvegek simán kiürülnek bármelyik nap). Az egyetlen reményem, hogy minél hamarabb elviszi őt.
2012. nov. 13. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!