Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szíverősítés, hogyan?

Szíverősítés, hogyan?

Figyelt kérdés

Túlsújos vagyok, a szokásos dolgok nem érdekelnek, tudom. Ami viszont érdekelne, hogy a szív erősségéért mit lehet tenni? Gondolok itt vitaminokra, valamilyen edzésre, stb.

Illetve, ha már van valamilyen lerakódás, meszesedés vagy ilyesmi, ami a szívrohamhoz vezethet, az megszüntethető-e és hogyan? Lehet-e amellett tornázni és persze koleszterinszegényen étkezni? Vagy mit, hogy?

2009. júl. 27. 00:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ezzel keress fel egy orvost! Ha jól tudom a túlsúly esetében éppen hogy megerősödik a szív, megvastagszik. De ez önmagában NEM pozitív elváltozás! Az érfalban lévő 'lerakódások' tudtommal orvosolhatóak, és kimutathatóak de nem tudom hogy végeznek-e ilyen vizsgálatokat csak úgy indokolatlanul.

A sportolást sohasem késő elkezdeni, és a koleszterinszegényen étkezés is jó ötlet. De ha már valami konkrét panaszod van, mindenképpen keress fel egy orvost, mert ez nem játék. Ha elmész egy kardiológushoz ő ki fog vizsgáltatni ha indokolt.

2009. júl. 27. 00:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Honnan tudod, hogy lerakódás van a szívednél, vagy probléma, ha nem voltál orvosnál?

Az öndiagnózis veszélyes dolog!

Egyébként ezért hívják kardióedzésnek (cardio- latin szív)a hosszan tartó, gyenge vagy közepes intenzitású, egyenletes pulzusszámú aerob mozgást... az úszás mindenképp ilyen. A kardiológiai rehabilitációs intézetekben van profi szívbeteg torna. Háziorvos!!

2009. júl. 27. 01:59
 3/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a hasznos válaszokat!

nem tudom, hogy van-e lerakódás, eleddig még nem volt semmilyen panaszom, de tudni akartam, hogy lehet-e javítani a már kialakult helyzeten. :)

ilyen cardio-edzésnek akkor nekikezdek, van hozzá programom. :D

2009. júl. 27. 12:14
 4/7 anonim ***** válasza:

El kéne járni edzőterembe és elkezdeni futni/gyalogolni a futópadon zsírégető módban, gondolom egy cardiós terhelést már nem bírnál el.

Természeten diéta se ártana, minél több kalória szegény zöldséget és gyümölcsöt kéne enned. Felejtsd el a zsír, a húsokat, a zsíros tejtermékeket, toját, édességeket. Az lenne a legjobb ha minél több nyers zöldség és gyümölcsből állna az étrend.

2009. júl. 27. 16:33
 5/7 A kérdező kommentje:

énse hiszem, évek óta nem tornázok.

mostanában elkezdtem súlyzózni, de az ugye csak felfelé segít. :D meg már tornázgatok, de nem rendszeresen. :P

az a baj, a zöldségekkel nem vagyok kibékülve, egy paradicsomot nem tudnék magában megenni. :D

köszi. :)

2009. júl. 27. 23:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Tudom nem ma lett már feltéve a kérdés, de ha valaki rátalál akkor a válaszom még hasznos lehet.

Tehát a fokhagyma elég jól segít sok probléma ellen, de nyersen kell fogyasztani összetörve valamivel (pl pirítos fokhagymás kenyér és ehhez valami zsírszegény dolgot vagy amit gondolsz)

a fokhagyma hatásai: A te esetedben érelmeszesedés, magas vérnyomás, koleszterin és triglicerid csökkentő, de mindezek mellett jó emésztés segítő és gyomor karbantartó és még az immunrendszeredet is erősíti. :)

Amúgy meg ahogy mondták és anno megfogadtad a kardio, remélem azóta sikerült elérned sikereket.

Heti szinten 5-6 óra az ideális. Egy huzamban pedig legalább fél óra. :)

2013. jan. 30. 18:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Hogy vagy azota kedves kerdezo?
2023. dec. 16. 13:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!