Miért nem érzett semmit ettől (szénmonoxid)?
Figyelt kérdés
Egy ismerősöm nem fél a haláltól, és ki próbálta, hogy egy 6 nm-es helyiségben co keletkezzen. Semmi szellőzési lehetőséget nem hagyott,teljesen zárt helyiségben gáztűzhely összes lángját bekapcsolta. Több órán égette, nagyon meleg lett és pára a helységben,a lángok narancssárgán kezdtek égni, és sorban elaludtak csak a legnagyobb láng maradt égve. A gyufát nem lehetett meggyújtani a tűzhely közelében. Az ismerősöm semmit nem érzett. Még egy kis szédülést sem.Még is hogyan lehetséges annyi co mérgezés ha ilyen nehéz előidézni akaratból?jan. 18. 09:36
1/8 Ypszilon1980 válasza:
Ez úgy lehetséges, hogy nem keletkezett annyi szén monoxid, ami miatt ilyen tünetei lehettek volna. Szerintem kamu a sztori vagy legalábbis nem így van az tuti, mert a tökéletlen égésnél nincs elég oxigén, ergo annak a hiánya is jelentkezett volna az illetőnél.
2/8 anonim válasza:
Épp tegnap olvastam, hogy országúti kerékpáros csapatok előszeretettel alkalmaznak szénmonoxidos edzést, hogy jobban bírjanak oxigénhiámyosabb helyeken (magaslaton) tekerni. Na és ezt idén betiltják....!
Amúgy valószínűleg még nem volt túl nagy a koncentráció a haverodnál...
3/8 A kérdező kommentje:
Ez egy kísérlet akar lenni azt nem mondom milyen kísérlet. A lényeg hogy nem kamu, hiszen a kísérlet során meg akar tudni valamit. Csak nem tudja mit ronthat el.
jan. 18. 10:08
4/8 Ypszilon1980 válasza:
Azt rontotta el, hogy nem volt szén monoxid, nem keletkezett. De ha valaki olyan dologgal kísérletezik, ami ember számára nem érezhető, akkor miért nem vitt magával egy mérőműszert erre? Totál ennek semmi értelme, nem normális az illető amúgy.
5/8 A kérdező kommentje:
Most fog beszerezni egyet, de először az nélkül csinálta . De akkor sem értjük miért nem keletkezett co, miközben emberek halnak bele véletlenül.
jan. 18. 11:28
6/8 Ypszilon1980 válasza:
Emberek meghalnak igen, ha tökéletlen az égés, de nála ez nem volt. A gázégő amiatt is elalszik, ha a gáznyomás nem megfelelő benne, akkor a szelep lezár én úgy tudom, vagy ilyesmi.
8/8 anonim válasza:
A benzintankot és égő gyufával szokta megnézni, hogy van-e még benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!