Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha sok Rubofent vettem be,...

Ha sok Rubofent vettem be, lehet valami bajom?

Figyelt kérdés
mostanában sokszor fáj a fogam, és mindig vettem be rá ezt (fent) nem lesz bajom tőle? 15/L
2012. aug. 29. 13:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Mit jelent a sok? Naponta hány szem?
2012. aug. 29. 13:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha a napi adagot nem léped túl, nem lesz bajod.

A maximális napi adagok rövid ideig tartó kezelés esetén (gyermekeknél 5, felnőtteknél 10 nap) alkalmazandók, ennél hosszabb ideig csak orvosi ellenőrzés mellett, az orvos által megállapított adagban szedhető.

Ha az előírtnál több Rubophen 500 mg tablettát vett be

Akut túladagolás (7,5 g-nál nagyobb adag) súlyos máj- és vesekárosodást, és vérképzőrendszeri elváltozást okozhat. A túladagolás tünetei az első 24 órában: hányinger, hányás, fokozott izzadás és hasfájás.

Idézetek a betegtájékoztatóból:

[link]

2012. aug. 29. 14:00
 3/4 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

háát majdnem minden nap szedtem, mert este kezd fájni amikor fekszek gondolom a vér valahogy odafolyik vagy mi :D

2012. aug. 29. 14:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Én ha csak a fogam fáj, a Rubofent a fájós fogamhoz dörzsölöm, mármint összetöröm, vízzel elkeverem, és sokkal gyorsabban hat, meg sokkal kevesebb kell belőle.
2012. aug. 29. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!