Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A párom anyukája súlyos beteg...

A párom anyukája súlyos beteg és annyira makacs, hogy nem lehet az orvosra rábeszélni. Erőszakkal ugye nem lehet bevitetni. Mit lehet ilyenkor tenni? Főleg egészségügyben jártasak, ott dolgozók véleménye érdekelne. Bővebben lent.

Figyelt kérdés

A barátnőm anyukája kb. nyár elején kezdett furcsa lenni. Először csak nagyon szédült. Ezt még a melegre fogtuk. Aztán júniusban jobban lett. Majd megint rosszul.

Egy idő után a beszéde sem lett túl érthető. Ezt a barátnőm mondja, mert én már mióta nem találkoztam az anyukájával. Meséli a párom, hogy beszélgetnek, és néha egyszerűen nem érti, amit az anyja mond...

Illetve egy ideje néha elég hevesen kapkodja a levegőt.

A legrosszabb viszont az, hogy kb. 2-3 hete eléggé le van fogyva /a párom és az apukája elmondása szerint... mivel én nem szoktam találkozni vele, amióta ilyen beteg/, már a lakásból se mozdul ki, nem eszik semmit, nagyon gyenge, hétköznapi teendőkre sincs energiája. :SSS

67 éves a párom anyukája, de a nyár előtt semmi baja nem volt. Apróbb időskori gondjai voltak /köszvény, magas vérnyomás, stb./, ami mindenki másnak is. De ilyen soha, hogy már a lakásból se tud kimenni, és semmire nem képes. Egész nap alszik, azt meséli a barátnőm...

Tudni kell róla, hogy orvos soha nem látta. Maximum mikor szült. Ennyi. Gyerekkorában volt egy nagyon rossz élménye, emiatt zsigerből kerüli a rendelőket. Azt mondja, ha bevitetjük, akkor öngyilkos lesz. :SSS Ha pedig a párom, vagy az apósom felhozza neki az orvos témát vagy megkérdezik tőle az egészségét, azonnal ingerült lesz és kapkodja a levegőt.

Már teljesen kivagyunk, hogy mi lesz vele. A párom és az apósom már a legrosszabbra is gondolnak...

Mit lehet tenni egy ilyen makacs emberrel? :((( Kérlek, segítsetek!!!!!!!

2012. aug. 28. 05:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Háziorvost hívjátok házhoz. Vagy vonassátok gyámság alá.
2012. aug. 28. 06:08
 2/4 Drompels válasza:

Üdv.

Mint egészségügyben járatos:

kényszergyógykezelés alá csak pszichiátriai eseteket lehet vonni, barátnőd anyukája pedig nem ez az eset, így tulajdonképpen nem tudtok tenni semmit.

A tünetek alapján én arra gondolnék, hogy rákos; rövid idő alatt jelentős fogyásnál ez a leggyakoribb indok (pl. 6 hónap alatt 15-20 kgr). A szédülése simán lehetett a magas vérnyomástól. Kérdés, hogy van-e fájdalma? Mert rákosoknál a vezető panasz a fájdalom szokott lenni, ebből lehet következtetni, hogy merre lehet a probléma.

67 évesen még elég "fiatal" ahhoz, hogy elege legyen az életből, bár én is láttam már depressziós embert... Tulajdonképpen ha meg akar halni, akkor nem tudtok ellene mit tenni, és ha az állapota ennyire súlyos, akkor még az is lehet, hogy már az orvosok se tudnának rajta érdemben segíteni. Tehát ha már a tumor olyan nagy, hogy ekkora panaszokat okoz, akkor már nem sok esély van a gyógyulásra.

Amit javasolok: mivel érdemben nem lehet vele kezdeni semmit, fogadjátok őt el így, és inkább próbáljatok megértőek lenni vele. Ha tényleg végstádiumú, akkor egy megértő rokon sokkal többet fog jelenteni neki is, mintha állandóan csak orvosi tortúrának akarnák kitenni.

Remélem tudtam segíteni.

2012. aug. 28. 13:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Drompels!

Én is arra gyanakodtam amire Te, de ha tényleg tumoros, azt csak orvos tudná megállapítani, hogy milyen stádiumban van! A beteg meg nem enged magához orvost, és erről hallani sem akar. Így tényleg nem lehet vele semmi kezdeni!

Kitartást a néninek!

2012. aug. 29. 20:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Mivel fogyott, gyenge először én is rákra gondoltam, de lehet szívbetegség is. A szédülés a beszéd"zavar", légszomj mind súlyos tünetek.

Nem tudom dohányzik-e , köhögés? Gondolom laborja sem mostanában volt. De kár találgatni mondjuk , mert kivizsgálás tudná eldönteni mi a baj, de ha ő nem akarja, akkor nem lehet semmit sem tenni.

2012. aug. 29. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!