Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet "eltávolítani" a...

Hogyan lehet "eltávolítani" a vérből az ellenanyagot?

Figyelt kérdés
Első két terhességemben ritka ellenanyag volt a véremben, ami a babákra is veszélyes lehetett volna. Tulajdonképpen igazából a második terhességnél rezgett a léc, de végül az ellenanyag egyik babánál sem okozott gondot. Létezik valamilyen vértisztító módszer, amivel esélyem van arra, hogy ez az ellenanyag eltűnjön valahogyan?
2012. aug. 25. 21:16
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Köszi, de mint írtam, én Rh pozitív vagyok, és ilyen esetben nincs szuri, hiába van ellenanyag a véremben.
2012. aug. 25. 21:34
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
jah most olvastam, hogy pluszos vagy, akkor sztornó. Egy kicsit pontosabban kellene tudnod mégis milyen "ellenanyagról" van szó. Orvosok mit mondanak?
2012. aug. 25. 21:36
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
nem tudsz mit csinálni sajna, csak rizikózni. én nem tenném, de mindenki más.
2012. aug. 25. 21:36
 14/23 A kérdező kommentje:
Orvosokat egyelőre nem kérdeztem erről, terhesség alatt eszembe sem jutott, hogy esetleg akarunk majd következő babát, mostanság pedig nem járok gyakran (egyáltalán nem) transzfúziológusok közelében. Nyilván, ha komolyan felmerül a babavállalás, akkor meglátogatok egyet, csak addig gondoltam, tájékozódok, hátha hallott valaki hasonlót, netán ért hozzá. De úgy tűnik, az anti Cw tényleg ritka ellenanyagnak számít. :(
2012. aug. 25. 21:39
 15/23 poiu ***** válasza:
Az Rh rendszer leggyakoribb markere a D, e szerint lehetsz + vagy -. De vannak más ritka markerek is - itt ez a gond. Mindenképpen az orvossal kell beszélned, aki ismeri a férjed vércsoportját is, és ismeri az ellenanyagkoncentrációt a Te véredben (1:32 alatt nincs gond).
2012. aug. 26. 09:50
 16/23 anonim ***** válasza:
Ezzel szerintem az a baj, hogy ha el is lehetne távolítani, terhesség során újratermelődne.
2012. aug. 26. 11:40
 17/23 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Egyébként tudtommal erre szolgál a plazmaferezis, de nem vagyok benne biztos.
2012. aug. 26. 11:41
 18/23 A kérdező kommentje:
Köszi, különösen Neked, poiu!
2012. aug. 26. 11:58
 19/23 A kérdező kommentje:

Megnéztem a plazmaferezist, eddig még nem hallottam róla, de nem lett az az érzésem, hogy jó lenne nekem. :( Azért köszönöm.

Egyelőre elkezdek egy gyógynövényes vértisztító kúrát (nem azért, mert azt gondolom, hogy az ellenanyagot is kitisztítja, de hátha lesz más pozitív hatása), aztán pár hónap múlva felkeresem majd azt a transzfúziós állomást, ahol törzsvendég voltam a terhességem alatt.

Szám egyáltalán nem szerepelt egyik papíromon sem az ellenanyaggal kapcsolatban. Vörösvérsejt ellenes, illetve enzim-reaktív autoantitestként szerepel mindenütt. A férjem egyébként A Rh pozitív, és egyéb vörösvérsejt antigénként szerepel a vérében a Cw-. A második babánk vércsoportja B Rh negatív, az elsőnél nem néztek vércsoportot.

2012. aug. 26. 13:19
 20/23 anonim ***** válasza:

Az elég fura lett volna, mert még az oltási könyveken is rajta van a vércsoport.

Egyébként meg nem értem, miért nem az orvosokat kérdezted, miből gondolod, hogy nem orvosok tudnak a ritka ellenanyagról. Jó esetben az rh összeférhetetlenséget értik, azon túl nem hiszem.

2012. aug. 26. 19:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!