Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet "eltávolítani" a...

Hogyan lehet "eltávolítani" a vérből az ellenanyagot?

Figyelt kérdés
Első két terhességemben ritka ellenanyag volt a véremben, ami a babákra is veszélyes lehetett volna. Tulajdonképpen igazából a második terhességnél rezgett a léc, de végül az ellenanyag egyik babánál sem okozott gondot. Létezik valamilyen vértisztító módszer, amivel esélyem van arra, hogy ez az ellenanyag eltűnjön valahogyan?
2012. aug. 25. 21:16
1 2 3
 1/23 poiu ***** válasza:
100%
Nincs. De pontosan miről van szó?
2012. aug. 25. 21:21
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. Ez a szervezeted reakciója a babára.
2012. aug. 25. 21:22
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
rh összeférhetetlenségről van szó? csak mert arra adnak antiD oltást. sőt, ha már volt gyereked, tuti kaptál is.
2012. aug. 25. 21:23
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Mikor vért kellett kapnom rendszeresen, akkor egyik alkalomnál érdekességként említette egy nővér, hogy lehet csinálni olyat, hogy kicserélik az embernek az egész vérét, és akkor más lesz a vércsoportja. Nem igazán értek ehhez, nem tudom, hogy történik, meg hogy az az ellenanyag is eltűnne-e tőle. Kérdezz inkább egy orvost!
2012. aug. 25. 21:24
 5/23 eNerdzsy ***** válasza:
100%

Ha jól sejtem akkor nálatok az a helyzet, hogy a vércsoportok nem férnek össze...

Ezzel nem tudsz mit kezdeni.

2012. aug. 25. 21:25
 6/23 A kérdező kommentje:

Az első terhességem végén megjelent egy ritka ellenanyag a véremben (anti Cw-), amivel kapcsolatban nem sok jóval kecsegetettek, ha nagyon "elszaporodott" volna a véremben. Szélsőséges esetben magzati vércserére is szükség lehetett volna (méhen belül), illetve kevésbé szélsőséges esetben a baba születése után lehetett volna szükség vércserére. Az első terhességnél annyira a végénél jött elő ez az ellenanyag, hogy nem tulajdonítottak neki nagy jelentőséget, de a második terhességemnél már az elején jelen volt, de szerencsére nem okozott gondot. Elképzelhető, hogy a jövőben szeretnénk még babát, és amiatt érdekelne, hogy eltűnhet-e a véremből valahogyan, mert azért elég rossz volt így végigaggódni emiatt a terhességet. Egyébként én Rh+ vagyok.

Másodiknak: tudom, hogy a szervezetem termeli a "baba ellen", csak azt nem tudom pl., hogy ha most vennének tőlem vért, akkor is lenne-e ellenanyag a véremben... Nem értek a témához, csak annyit tudok, amit konyhanyelven elmondtak nekem terhesség alatt, és az épp elég ijesztő volt ahhoz, hogy ne akarjak még egyszer emiatt aggódni.

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2012. aug. 25. 21:28
 7/23 A kérdező kommentje:
Nem kaptam antiD-t, mivel én Rh pozitív vagyok (ilyen esetben nem adnak). Alapesetben ilyenkor nincs gond, csak akkor, ha ritka ellenanyag van az anya vérében - mint nálunk is.
2012. aug. 25. 21:29
 8/23 anonim ***** válasza:

öhm.. nem kaptál injekciót?

legalábbis két ilyet tudok... az egyik az Rh- Rh+ különbség, de ilyenkor injekciót szoktak adni valamikor (nem tudom a menetét)

a másik meg egy olyan betegség lehet, hogy a szervezeted idegen testként fogja fel a babát és megtámadja a fehérvérsejtekkel..

2012. aug. 25. 21:30
 9/23 A kérdező kommentje:
Vércserét kihagynám inkább. :) Tulajdonképpen természetes módszerre gondolok leginkább - már ha létezik egyáltalán, de én is kétlem, hogy van ilyen. :(
2012. aug. 25. 21:30
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

ha Te Rh - vagy, a gyerkőcöd pedig Rh + (az elsőnél nem baj) akkor már a második pluszos gyerkőcnél baj van, mert annak idején a véred elkezdett antitesteket termelni a gyerkőcöd antigénjei ellen. Szóval a minuszos véred "védekezik" a pluszos ellen, ami ellen az orvos szurit ad. A plusz vagy minuszt nem lehet csak úgy "eltüntetni", ez egy külön struktúra a vörös vértesten, szóval semmilyen vércsere nem jön szóba, ugyanis a génjeidben benne van, milyen vért örököltél. Az orvos olyan szurit ad, ami kinyiffantja az antitestjeid ami kinyiffantaná a gyerkőcöd antigénjeit. Ezt egy orvosnak azért csak tudnia kell, hogy mikor kell ilyet és mikor nem.

Ha valamit elrontottam (vagy a neveket cseréltem össze) akkor bocsánat, de nem magyarul tanultam és lehet nem értettem meg rendesen.

2012. aug. 25. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!