Allergiás vagyok a kaktuszra, vagy ez természetes?
Figyelt kérdés
Beletenyereltem még tegnap egy kaktuszba, aminek a tüskéi még picik voltak, de a végük ilyen kampós. Nem tudtam kiszedni, így teljesen beleszúródtak a kezembe. Apró púpok jöttek ki a helyén, és nagyon viszketnek. Lehet allergiás vagyok rá?2009. júl. 24. 23:08
1/4 anonim válasza:
Nekem bedagadt ott, és hetek múlva tudtam csak kivenni, szóval szerintem ez normális, nem kell aggódnod, ha meg nagyon nem pálya, akkor mutasd meg egy dokinak.
2/4 anonim válasza:
próbáld ki azt, h megkarmolod magadat vmi élesebb dologgal, nem késsel, hanem mondjuk egy körömreszelő élével, vagy egy kisollóval, de finoman, ésha ottis feldagad, akkor allergia
3/4 anonim válasza:
nekem is ilyen volt tiszta kiütéses lett a helye be kellett vennem calcium pezsgőtabit...
4/4 anonim válasza:
Nekem egy időben ez mindennapos volt, mert a barátomnak mániája volt az ablakhoz vagy a lámpakapcsoló mellé tenni a kaktuszt. Napi szinten csaptam rá valamelyik kaktuszra :DDD elpakoltam őket néha, de akkor is mindig olyan helyre rakta, amivel az őrületbe kergetett.
Sokszor feldagadt a kezem és kis púpok lettek rajta és a tüske sokáig nem jött ki. Elég undorító volt, később pár nap múlva ki lehetett nyomni már, de a tüskék felpuhultak kicsit, szóval elég kellemetlen volt a látvány. Ha nagyon nem jön ki fel lehet piszkálni a tetejét tűvel aztán csipesszel kihúzni, vagy tűvel kifordítani ha sikerül.
Szerintem nem vagy rá allergiás, ez természetes mindenkinél ilyen reakciót vált ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!