A légmell öröklődik?
Figyelt kérdés
ha igen, mivel lehet megelőzni? (az úszásról hallottam, hogy jót tesz, de ha van vmi egyéb, kérlek írjátok meg)2012. aug. 23. 14:41
1/6 anonim válasza:
a légmell baleset következtében alakul ki, amikor a tüdő kilyukad
természetesen nem öröklődik
2/6 A kérdező kommentje:
a gyerekem apjának és az ő testvérének is volt. egyiküknek sem baleset miatt. azt mondták nekik, hogy hirtelen nőttek és azért. lassan megszületik a kisfiunk (akinek jó esélye lesz arra, hogy szintén magas legyen), ezért tettem fel a kérdést.
2012. aug. 23. 14:47
3/6 anonim válasza:
nem a tüdő lyukad ki, hanem a mellhártya 2 lemeze közé kerül levegő.
4/6 anonim válasza:
szia!
Anyukámnak huszonéves korában 4 spontán (nem baleseti!) ptx-e volt. Egy ideig azt hittem, nekünk is lesz (ketten vagyunk a húgommal lányok), de nem alakult ki. Anyának pótolva van mind a 2 oldalon a mellhártyája.
És igen, a mellhártya lyukad ki, és a tüdő összeesik, mert megváltozik a nyomás odabenn.
5/6 A kérdező kommentje:
és ti mennyi idősek vagytok? azt hallottam, hogy fiúknál ez gyakoribb, ezért is aggódom
2012. aug. 23. 18:33
6/6 anonim válasza:
szia!
Én 29 éves vagyok.
Igen, fiúknál gyakoribb, de ne parázz rajta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!