Állómunkát végzek és annyira be van dagadva a bokám, hogy nem is látni. Van egy kis túlsúlyom is sajna. Tudtok rá valamit? Már a bokámra.
Polcold fel lefekvésnél amilyen magasra csak tudod!
Sajnos anyumnál is ez van, pluszba az ő lába még fekélyes is és sajnos nem is ülhet nagyon le, de nála ez beszokott válni!!
Kitartást kívánok neked!
Első vagyok!
A második válaszoló ötlete is nagyon jó, anyu is ezt szokta! Neki is az orvos mondta hogy fáslizza úgy, ahogy leírták utánam!
Változtass az étrendeden és kezdj el mozogni rendszeresen.
Napi 30percet minimum. Ha leadod a túlsúlyt kevésbé lesz terhelve a bokád. És jobban is fogod érezni magad.
Nem tudom, hogy milyen cipőt hordol de az se mindegy.
Nekem is fájt a lábam mert egész nap járkálnom kell munkáscipőben, én raktam a cipőbe egy normális puha talpbetétet, (nem csak sima mezei betét) ilyen gumis.
Orvosolni szerintem is felpolcolás + fásni.
De ha azt akarod, hogy ez ne legyen így minden nap akkor valamit változtatni kell.
A boka és/vagy láb duzzanata korai tünete lehet a vénás keringési zavarnak. Normális esetben a lábban lévő vénákban a vér egy irányba folyik vissza a szív felé. Az egyirányú áramlásról a vénákban lévő billentyűk gondoskodnak.
Ám, amikor ezek a billentyűk károsodnak vagy gyengülnek, akkor a vér visszaszivárog és felgyülemlik a hajszálerekben. A krónikus vénás keringési zavar bőrelváltozásokhoz, bőrfekélyekhez és bőrfertőzésekhez vezethet. Ezen tünetek tapasztalásakor feltétlen fel kell keresni a kezelőorvost.
Köszönöm a válaszokat, ma már polcolok és fáslizok.
A szívem soha nem volt erős, a sportot is azért nem nyomtam tovább srác koromban ( eveztem a BEAC-ban), ráadásul újabban van egy csomó szemölcsöm, ami nem volt régen. Általában adidas sportcipőt hordok, meg melós bakancsot, mert esztergályos vagyok.
Belátom, hogy kellene valamit tenni, de 9 óra meló (CNC szamba, meg hagyományos dreha) után csak lerogyok, nincs virgonc kedvem. Meg hát ez a fene komputer, imádom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!