Ilyen mértékű sugárzás árthat?
Pl fogorvosnál amikor fogröngent csinálnak. Nekem 2-szer csináltak eddig.
Árthat? 18 éves vagyok. Csak kíváncsi vagyok.
Mert kellett ilyen mellre való izét tenni.
Hát nem a legegészségesebb dolog a világon, de engem 24 évesen 2 és fél órán keresztül röntgeneztek és nincs semmi bajom pedig az nem ma volt. Arra figyelmeztetett a doki, hogy fél évig ne essek teherbe.
Ne aggódj.
Max 1 perc lehetett. Vis a 2 alkalom akkor 2-3 perc.
Akkor nem lehet ilyentől sugárfertőzést kapni?:S Ami rákot okoz.
Az össze-vissza röntgenezés sem árt.
Legjobb tudomásom szerint egy kisebb méretű daganathoz 10 000 [tízezer!] darab mellkasröntgen szükséges.
Akkor ez nagyon kicsi ahhoz képest, amit Csernobilban átéltek?
Amitől sugárfertőzést kaptak az a magas dózis.
Kettőnek semmi köze egymáshoz.
Teljesen egészséges vagy. Ne aggódj.
Köszi:)
Semmi köze? hogy hogy?
A fogröntgen sugárterhelése kb. 0,05 mSv-0,1 mSv között van, ezzel gyakorlatilag a legkisebb sugárterhelésű vizsgálat, a röntgenes vizsgálóeljárások között.
kockázati szempontból ugyanaz vonatkozik rá mint amit, itt a tüdőszűréses kérdésnél leírtam (9-es válasz). http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellatas..
5/8
Ezt nem tudtam, én is teljesen kétségbe estem amikor fiamról csináltak vagy 60 röntgenképet egy motorbaleset után, hogy mekkora sugárzás érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!