Hogyan derült ki, hogy neked vagy ismerősödnek sclerosis multiplexe van?
22 éves lány vagyok, kb 2 hete kétoldali, szimmetrikus ujjzsibbadás és érzéskiesés miatt vizsgálnak. A nyaki gerinc MR-en a legfelső nyakcsigolyám magasságában van egy T2 hyperintense terület, ami akár demyelinizáció is lehet, egyértelmű aktivitást nem mutat, kontrasztanyagot nem halmoz.
Az orvosom nem mondott semmit, csak elküldött egy VEP vizsgálatra, majd aug 28án lesz. Előtte volt egy teljes szemészeti kivizsgálás, az totál negatív.
2 napja már fájogatnak az ujjaim és az alkarom, nem állandóan, de érzem sokszor. Nem szédülök, egyensúlyom jó, kicsit ügyetlenebb vagyok, pl gépelésben, de ez az idegességtől is lehet.
1,5 éve volt koponya MR fejfájás és látászavar miatt, az neg és a fejfájás is elmúlt.
Kérdeztem az orvost, hogy ez milyen eséllyel SM, azt mondta neeeem, de ki kell zárni. Most várok, de őszintén, be vagyok sz@rva. Ha ez a bajom nem is folytathatom az egyetemet.
Akinek van ilyen tapasztalata hogyan derült ki, milyen tünetek voltak és hasonló MR lelettel végül mi lett az eredmény?
Köszönöm
Igazán sajnálom. Ám sok helyen olvastam, hogy már senkit sem intenek a szüléstől SM alatt sem. Sokan pedig 20-30 évig élnek teljes életet évi egy shub mellett, ez alatt fel lehet nevelni egy gyereket. De megértem milyen nehéz így párt találni és a jövőt tervezni.
Köszönöm, hogy megosztottad velem ezeket, igazán sokat segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!