Hogy tüntessem el a cigit az életünkből?
Elegem van! A barátom 25 éves, 4 éve vagyunk együtt, azóta naponta elszív egy doboz cigit. Én utálom, ezt tiszteletben tartja, messzebb megy tőlem, a lakásban pedig tilos rágyújtani.
Sokáig úgy voltam vele, az ő dolga, bár nagyon bánt, hogy nem törődik a káros hatásaival, valamint hogy egyfolytában cigiszagú.
De mostmár betelt a pohár! Amikor épp olyan helyzetbe vagyunk, hogy mondjuk van 500 forintunk egy munka kifizetéséig (vállalkozók vagyunk), ő inkább vesz egy doboz cigit, mint hogy mondjuk kenyeret vegyünk, hogy legyen mit enni. Inkább nem eszik, és nem törődik az én helyzetemmel sem, csak legyen meg a cigije!
Ráadásul amíg nincs, addig idegbeteg is.
Sokszor próbáltam vele beszélni, nem egyszer sírásba torkollott a mondókám, de ez sem érdekli. Milyen "radikális" lépést tegyek az ügy érdekében? Már azon gondolkozom, hogy elköltözök amíg le nem szokik, vagy legalább nem csökkent az adagon. Szerintem nagyon durva, hogy inkább "éheztet" minket, minthogy egy nap cigiszünetet tart!
Talán ha lesz gyerekünk, más belátásra tér.
Nem tudom ér-e ennyit, hiszen szeretjük egymást, én vele akarom leélni az életem. Ő a legjobb barátom, és pár apróságtól eltekintve ez az egyetlen hibája! És gyereket egyelőre nem is akar, amíg albérletbe tengődünk. Azt mondta szeretne némi egzisztenciát, mire kisbabánk lesz.
Nem kell rögtön mindenkit kidobni azért, mert van egy komoly probléma egy kapcsolatban. Tudom, ma ez a "divatos", és persze az egyszerűbb is, de mégse.
Valamilyen önuralmat, önkontrollt fejlesztő tréninget ajánlok, illetve olyan célt tűzzetek ki, ami segít a leszokásban. Van valami, amire nagyon vágytok mindketten? Számoljátok ki, mennyi pénz megy el egy hónapban a cigire (esetleg egy másik káros szenvedélyre, pl. amit te csinálsz), és helyezzétek kilátásba, hogy abból a pénzből pl. elmentek egy hétvégére üdülni valahová. Rögtön lesz célja és értelme a dolognak.
Ha persze semmi sem segít, az más kérdés, de ne a szakítás legyen már az első reakció.
Sajnos ha nincs meg a szándék sem, hogy le akarna szokni, akkor hiába a célkitűzés. Értelmes ember, tisztában van az összeggel, amit rászán, vannak álmaink is, de hajthatatlan.
Mi azok a fajták vagyunk, akik megoldják a problémát, bár sok nézeteltérésünk van, a kapcsolatunk kiegyensúlyozott, és nem szakítunk 5 percenként, valamint nem Facebook-on élünk szerelmi életet.
Tényleg mondhatni normálisak vagyunk, ez az egyetlen problémánk. Sajnos szerintem nincs megoldás :-(
Amúgy az elköltözést sem úgy gondoltam, hogy szakítok, csak "kínzom" egy kicsit. :-D Ugyanis nem mosott, mosogatott még soha amióta együtt vagyunk, és a szendvicsen kívül sem tud nagyon mást készíteni. :-)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Sajnálom, hogy mindenre van válaszom, idegesítő lehet, de az elektromosat is próbálta már! Igaz, az olcsóbb fajtát, de nem igazán vált be. Így már kétfélét szívott egyszerre! :/
Az ötlet jó viszont, talán meglepem egy drágább fajtával, hátha annak van haszna is! :) Köszönöm!
Sajnos tisztában vagyok a következményekkel, tavaly halt meg egy rokonom tüdőrákban, 40 évig masszív dohányos volt!! Ott voltunk a temetésén, de semmi. Szomorú dolog ez, de nem hatnak ezek a dumák sem, hogy "úgysem tudod megállni". Túl átlátszó a sok fejmosás után, tudja mire megy ki.
Sajnos a szülei nem százasak sok dologban, amióta az eszét tudja cigiztek, a lakásban!! Nem csoda, hogy négy gyerekükből mind cigizik már tini kora óta. Az anyja mind a négy terhesség közben dohányzott.
A családjában szinte mindenki, de senki nem volt még rákos, a dohányzásból kifolyólag semmi betegség nincs a családban. Nem is értem ezeket az embereket! Nem tudom felfogni hogy lehet ennyire támaszkodni egy ilyen undorító dologra :(
Nagyon el vagyok keseredve, talán ha elégszer látja, hogy mennyire, akkor az megmozdít benne valamit. Már annak is örülnék, ha a felére csökkentené az adagot! Rajta leszek az ügyön, és köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!