Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az alkohol miért keletkezik...

Az alkohol miért keletkezik és miért hülyíti meg az embert?

Figyelt kérdés

Lehet bugyuta a kérdés.

Elkezdtem gondolkodni hogy az alkohol miért kezd kiválni a gyümölcsből? Vagyis hogy fogalmazzak?? Azt értem hogy lesz alkohol gyümölcs abból cefre stb. De miért kezd kiválni az alkohol a gyümölcsből? Vagy mi alakul át a gyümölcsbe amitől alkohol lesz benne? És miért hülyíti meg az alkohol az emberi agyat? Az alkoholban van még gyümölcs dns? A természetbe létezik olyan hogy alkohol vagy az csak biokémiai folyamattal lehetséges? Tudom sokat kérdezek egyszerre de ez most így beugrottak..

Nem vagyok nagy kémikus de ha laikusok nyelvén mondaná el valaki lehet megérteném.



2012. júl. 30. 01:33
 1/6 anonim válasza:
Már miért hülyítené az agyat? nem értem. Haveri társaságban sokszor ilyenkor jönnek elő a legjobb gondolataim.
2012. júl. 30. 01:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
De miért van hatással ?? :)
2012. júl. 30. 01:43
 3/6 anonim ***** válasza:

kérdező, én mint szintén laikus válaszolnék, tehát a laikusok nyelve az anyanyelvem :D


szóval úgy képzeld el, hogy a világ azok atomok bonyolult kombinációiból épül fel. H2O a víz pl, gondolom ezt vágod :P 2 hidrogén, 1 oxigén.


Az élet hozta létre ezek közül a legbonyolultabbakat.


Az alkohol egy közepesen bonyolult szerkezet, úgynevezett szerves vegyület. A szerves vegyületeket anno azért nevezték el szervesnek, mert úgy gondolták, hogy csak az élet melléktermékeként vagy az élet céljaként jöhetnek létre. De aztán párról kiderült hogy nem is. Pl asszem bolygók légkörében is vannak szerves vegyületek, de ezek nem az élet jelei, ezek csak úgy létrejöttek ott élettelen reakciókkal.


Naés, a lényeg, hogy a molekulák sokszor reagálnak egymással. Az agyad is molekulákból épül fel, és egy csomó testfunkciód kémiai reakciókon alapul. Bizonyos molekulára vár egy szerv, és bizonyos reakciók fognak lezajlani, ha megkapja ezeket. Ha viszont bármi rendkívüli anyag jut a szervezetbe, vagy a szokásos mennyiségnél több ilyen anyag jut a szervezetbe, akkor nyilván jó eséllyel valami történni fog. Normális esetben h2o jut a szervezetedbe, vagy valami másik élőlény által előállított anyag. Mert ugye az élőlények köztudottan megeszik egymást. De nyilván specializálódunk is, mert van olyan lény, ami pl csak növényeket, van ami inkább állatokat eszik.


Namost, az alkohol, az akkor keletkezik, ha lebomlik a növény. Kis mennyiségben teljesen normális az alkohol, gyerekkorod óta kerül a szervezetedbe kis mennyiségű alkohol (az alkoholmentes sörben is van kis mennyiségű alkohol, de tán a gyümölcslevesben is). Nagy mennyiségben viszont abnormális. És egy kémikus nyilván el tudná mondani, hogy mi hogyan hova kerül és az miért okoz problémát, de a lényeg, hogy az emberi testet nem úgy tervezték, hogy nagy mennyiségű alkoholt emésszen. Ugyanúgy, ahogy nem arra készült, hogy sok szénmonoxidot szívjon, vagy nikotint, vagy hogy követ egyen, vagy hogy lsd-t szívjon. Minden szer, ami abnormálisan kerül a szervezetbe, jó eséllyel gondot okoz. Főleg ha nagy mennyiségről beszélünk. Ha bejut a véráramba is, mégtöbb féle gondot okozhat (mert eljut mindenféle fontos szervbe, pl az agyadba).

2012. júl. 30. 02:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Ahha.kösz a választ Ez a válasz már közelebb vitt az igazsághoz. Szóval a szokatlansága miatt reagál így rá az ember. Vagyis nem mérgező de kicsit mégis..
2012. júl. 30. 02:41
 5/6 anonim ***** válasza:
a mértéktelenség nem csak az alkoholból lehet káros, hanem az olyan mindennapi élethez nélkülözhetetlen dolgokból is mint a nap. Sokat napozol leégsz. Ok más téma, de a lpenyeg a mérték. Az alkohol idegen a szervezettől, s mint olyan a benne lévő anyagok hatással vannak a szervezetre. Bekerül a vérbe, felszívódik blabla és az agy kb így reagálja le. Amúgy valamennyi nem káros, lehet jótékony is a hatása. Bár nem a teszkós „pálinkának”
2012. júl. 30. 05:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Azt a részletet még pontosítanám, hogyan is keletkezik az alkohol. A gyümölcsben lévő cukortartalom alakul át alkohollá, méghozzá élesztőgombák által. Ők az anyagcseréjük során, amennyiben nagy feleslegben van jelen cukor, nem bontják az le teljes mértékben szén-dioxidra és vízre, henem egy nagyobb molekulát etil- vagy metil-alkoholt képeznek, így is elegendő energiát nyernek az életükhöz, illetve szaporodásukhoz. Ez a folyamat természetesen lejátszódik a természetben is, a fáról lepottyant gyümölcs megerjed, alkohol képződik benne. Ezt némelyik állat is szívesen kihasználja:-)
2012. júl. 30. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!