Az etil alkohol oldja a műanyag zacskót?
Figyelt kérdés
Egyszerű, olcsó műanyag zacskóra gondolok, olyanra amibe a gyerekek iskolában viszik a szendvicseiket. Ha mondjuk whiskeyt vagy pálinkát töltünk bele, akkor 1-2 napon belül felléphet valami reakció a két anyag között, vagy közömbösek egymásra nézve? Tehát feloldja-e vagy kiold-e belőle olyan anyagokat amit esetleg nem túl egészséges meginni? Komoly a kérdés! Köszi2012. jún. 22. 17:38
1/10 Silber válasza:
Alkoholos italokat nem szokás műanyag edényekben tárolni, mert kioldhat szerves anyagokat és elrontja az ízét. Sok idő elteltével a műanyag zacskóból is kiold dolgokat, de ne úgy képzeld el, hogy belerakod és másnap volt zacskó nincs zacskó.
2/10 A kérdező kommentje:
Persze nem úgy értettem :) Tehát ha legeslegfeljebb 1-2 napig benne van a pia utána pedig megisszuk az nem jelent problémát ezek szerint. köszi a választ!
2012. jún. 22. 18:13
3/10 anonim válasza:
Miért nem vizesflakonba rakjátok? Kissé megbonthatja a szerkezetét, akkor egyrészt lehet hogy kiszivárog, másrészt ha megisszátok belekerül a szervezetetekbe, ami nem a legjobb.
4/10 anonim válasza:
Zacskóíze lesz, de ha nektek mindegy...
5/10 anonim válasza:
Gondolom be akarják csempészni valahova, ahol a flakonokat ellenőrzik.
6/10 A kérdező kommentje:
Jaja, fesztiválra :)
2012. jún. 22. 19:15
7/10 anonim válasza:
Mi is vittünk be még anno Fishing on Orfűre, úgy, hogy az üveget beletettük az összetekert sátorba :) kutya se gondol arra, hogy abban pia van, nem is ellenőrizték. De azért izzadott a zacsi :D
8/10 A kérdező kommentje:
Tavaly volt rá példa Volton hogy belenéztek a sátras tatyóba. Persze megpróbálható, de elég sza.r hogyha elkapnak és ott helyben kell meginni egy üveg töményet :D
2012. jún. 22. 19:26
9/10 anonim válasza:
Pedig azt hittem vezér csel. Láttam már olyat, hogy ott itták meg helyben :D Azt is csináltuk, hogy a kerítésen át adogattuk egymásnak, akkor még nem figyelték annyira. Ha más nincs, próbáljátok meg a zacskót.
10/10 anonim válasza:
A műanyag hosszú láncmolekulái nagy része térhálóssá van összekapcsolódva, lényegében egyetlen molekula az egész, így nem tud feloldódni. De az alkohol bemegy a láncmolekulák közé, amitől fokozatosan duzzad a műanyag (gyártástechnológiától és fajtától függ, hogy mennyire).
Ami titeket érdekel, hogy hasonlóan, ahogy az alkohol kis része bemehet a műanyag térhálójába, bemehet más is. Friss zacsiban elsősorban a gyártásnál használt anyagok lehetnek ilyenek - pl. elsősorben a nem tökéletesen térhálósodott, néhány monomerből álló részek. És ezek részben kicserélődnek az alkoholra, ebből adódik a "műanyagíz". Ha sok fesztiválon át használjátok ugyanazt a zacskót, akkor a műanyagíz csökken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!