Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyhogy ez nálam csak így...

Hogyhogy ez nálam csak így lezajlott?

Figyelt kérdés
Megcsípett egy darázs a kisujjamon, első dolgom volt, hogy hideg vizet engedtem rá, majd ecetet öntöttem, utána ittam egy kalcium pezsgőtablettát, és bekentem fenistillel. Ezt mind olyan 5 perc alatt! Aztán amint felszívódott a fenistil , nagyon bemelegedett és körömvirágot és hűtő lóbalzsamot összekevertem és bekentem vele az egész ujjam. 1 napra rá is csak 1 pici piros pötty van ott, nem dagadt és nem is viszket! Azt megjegyzem hogy borzalmasan fájt mikor csípett!!
2012. júl. 16. 09:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Bár igaza lenne a 9. válaszolónak, de sajnos nincs.

Tudom, hogy sokan kételkedni fognak abban, amit írok, de úgy gondolom, ezt most le kell írnom, talán egy kicsit óvatosabbak lesztek ti is.

Egyik ismerősöm imádott kertészkedni, nagyon sokat volt kint a kertben, és az évek alatt jó néhány darázs megcsípte. Nem volt rá allergiás, de azért, ha megcsípte megivott egy calcium pezsgőtablettát és bekente a csípést fenistillel. Aztán egyszer a szája mellett csípte meg egy darázs, ami az orvosok szerint is nagyon veszélyes. Nagyon vigyázni kell, hogy nyaktól felfele meg ne csípjen darázs, könnyen halálhoz vezetett. Az ismerősöm esetében is ez történt. Megdagadt a torka, gyakorlatilag megfulladt. Ráadásul az agyában is kárt tett a darázs, így a kiérkező mentők sem tudták már megmenti az életét.

Ezek után szerintem érdemes jobban vigyázni. Ez mutatja, hogy nem kell allergiásnak lenni ahhoz, hogy egy darázscsípéstől meghaljon valaki, elég, ha rossz helyen csíp meg.

2012. júl. 16. 11:15
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, utolsó ez nagyon durva, bár mindig is vigyáztam hogy darázs ne csípjen meg, most végülis én nyúltam hozzá de véletlenül:/
2012. júl. 16. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!