Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyhogy ez nálam csak így...

Hogyhogy ez nálam csak így lezajlott?

Figyelt kérdés
Megcsípett egy darázs a kisujjamon, első dolgom volt, hogy hideg vizet engedtem rá, majd ecetet öntöttem, utána ittam egy kalcium pezsgőtablettát, és bekentem fenistillel. Ezt mind olyan 5 perc alatt! Aztán amint felszívódott a fenistil , nagyon bemelegedett és körömvirágot és hűtő lóbalzsamot összekevertem és bekentem vele az egész ujjam. 1 napra rá is csak 1 pici piros pötty van ott, nem dagadt és nem is viszket! Azt megjegyzem hogy borzalmasan fájt mikor csípett!!
2012. júl. 16. 09:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szerintem azért nem lett nagyobb bajod, mert amint megcsípett, azonnal kezelted az általad leírt módon(víz, majd ecet, majd kalcium pezsgőtabletta, fenistil,,körömvirág+hűtő lóbalzsam keverék)

Ha nem kezelted volna,akkor már meg is halhattál volna.

Amúgy én annyit változtattam volna, hogy egy ilyen után vagy elfutok a kórházba, és adatok magamnak egy kalciumszurit(picit fáj, de a tablettánál gyorsabb, mivel azonnal a véráramba kerül), vagy ha be tudod adni magadnak, vagy van olyan ismerősöd,aki cukros és - mint ilyen- ért a szuriadáshoz, akkor azzal is beadathattad volna... a szuri még gyorsabb lett volna, mivel azonnal a vérben landol az ellenanyag(vagyis jelen esetben a kalcium)

2012. júl. 16. 09:19
 2/12 anonim ***** válasza:

Örülj neki! Majd ezt legközelebb én is kipróbálom, mert rajtam a szúnyogcsípés is bedagad és iszonyúan viszket.

Amúgy még lehet, hogy később viszketni fog, nekem is volt már olyan. De ha nem akkor szerencsés vagy és jól kezelted, törődj bele.

2012. júl. 16. 09:20
 3/12 anonim ***** válasza:
Ügyesen megoldottad, és valószínűleg nem vagy allergiás a méh csípésre.
 4/12 anonim ***** válasza:
(egy apró szúrásnyi fájdalmat meg csak kibírsz)
 5/12 anonim ***** válasza:
a 4.-ben az 1. hozzászóló írtam újra
2012. júl. 16. 09:21
 6/12 A kérdező kommentje:
Harmadik válaszolónak: ez darázs volt:D Amúgy nem vagyok rá allergiás(de nem is tudtam mert most csípett meg életemben először) szval nem hiszem hogy nagy bajom lett volna!
2012. júl. 16. 09:24
 7/12 anonim ***** válasza:

Ez nagyon összetett kérdés, a darázsok is különbözőek, az emberek szervezetei is különbözőek, nem egyformán vagyunk érzékenyek a csípésére, és az sem mindegy, hol csíp meg.

Innentől kezdve lehet, hogy szimplán gyorsan és jól kezelted le csípést, de lehet az is, hogy te nem vagy annyira érzékeny rá.

Mindenesetre ezt a kombinációt (hideg víz, ecet, kalcium, fenistil, körömvirág, lóbalzsam) ne felejtsd el, és legközelebb, ha szükség lesz rá, tudod, hogy kezeld a csípést.

2012. júl. 16. 09:27
 8/12 anonim válasza:
Előttem író jól mondja, ha nem vagy allergiás, semmi bajod se lesz. Ki mennyire érzékeny rá. Nekem spec egy darázscsípés egy óra után meg sem látszik rajtam, legyen akár lódarázs is...
2012. júl. 16. 09:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

*Ha nem kezelted volna,akkor már meg is halhattál volna.

Na, azért ne túlozzunk!

A darázscsípésbe csak az hal bele, aki allergiás rá. (Illetve remélhetőleg az sem...) Aki nem allergiás, az kalcium nélkül sem hal bele, krémek nélkül meg pláne nem.

Ha nincsenek allergiára utaló tünetek, felesleges kórházba menni, mert semmit nem csinálnak, attól meg nem fáj kevésbé, hogy órákig állasz a folyosón, míg sorra kerülsz, hogy ezt közöljék is.

Az allergiás reakció viszont elég hamar jön és elég egyértelmű (dagadás, légzési-nyelési nehézség stb.), olyankor tényleg rohanni kell, ha pár perc alatt beérsz a kórházba, ha meg nem, akkor inkább mentőt hívni.

De riogatni az embereket teljesen felesleges.

2012. júl. 16. 09:56
 10/12 anonim ***** válasza:

9-nek igaza van!

:-D

Azért ne rémisztgessünk már meg mindenkit! A csípésbe csak az halhat bele aki allergiás rá, aki nem, annak egy kis duzzanaton, viszketésen és diszkomfort érzeten kívül nem nagyon illene meghalnia. Engem darázs és méh is csípett már meg, semmi bajom nem lett, jó fájt meg viszketett ennyi, a méhecske jobban bedagadt, de még csak nem is kezeltem semmivel. A vadméh lehet a legkellemetlenebb, mert a házi méhnél jobban fáj a csípése, nem árt odafigyelni, de azért az elhalálozás ez esetekben korántsem a leglehetségesebb kimenetel.

Itt egyébként is darázsról volt szó, remélem mindenki tudja, hogy mi a különbség.

2012. júl. 16. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!