Ma vagy 1 percig folyamatosan félrevert a szívem. Mennyire veszélyes?
Viszgáltak már szinusz-tachykardiával. Azokon a napokon amikor fáradt vagyok könnyen jön elő a ritmuszavar, viszont ezt eddig megszoktam és már lenyelem ha néha "félrever", most viszont (lehet sokan fel fognak ismerni, mert nem kis parádét csináltam az ügyeleten) ugrottam egyet a görkorcsolyával (határozott nagy ugrás) és az ugrás után kb felgyorsult a ritmus (azonnal) a duplájára. Miközben gyorsan vert néha meg-meg rándult, szabálytalan időközönként, de nem éreztem kellemetlen érzést, csak nem volt megnyugtató, hogy úgy viselkedik a szívem mintha egy macskát zártak volna a mellkasomba ami ki akarna jönni.
1 perc múlva elmúlt, teljesen helyreállt a ritmus. Elmentem kardiologushoz, kapok holter vizsgálót, és béta blokkolót kell szednem terápiás okkal valameddig.
Kérdés, hogy (mivel a kardiológusom nem válaszolt határozottan) mennyire veszélyesek ezek az akciók (szív) pl ha kimegyek a szigetre és koncert közepén jön rám várjam meg amíg rendbejön, vagy azonnal hívjak segítséget? nem tudom mit kezdjek a dologgal és a barátaim is hülyének néznek emiatt (hát van egy két segg primitív ismerősöm, a többiekkel nincs gond)
fu, durva lehet, ha motorozás közben jön elő :S
amúgy béta blokkoló elvileg terápiás hatással bír majd, szval... valahogy "rászoktatja" a szívet a normális működésre. Aztán csak akkor kell majd bevennem, ha előjön... de akkor azonnal, és a következő már nem fog percekig tartani... ez ilyen, ... csak remélem nem lesz az egyik ilyennek egy teljes tachykardia a vége... amikor már nem ver a szív, csak remeg.... én meg holtan esek össze... sose lehet tudni, ezekben a dilettáns magyar orvosokban meg ki bízik manapság...?
a béta blokkoló hasznos lehet, bár nekem egyszer javasolták hogy szedjek, legközeleebb meg Mmagne b6 ot javasoltak és a terhelés csökkentését(sport)
suli , vizsga stb, ok rohangálás helyett.
Ennek örülök, mert a béta blokkolóknak van mellékhatása, növeli a vérkoleszterin szintet, azt amelyik bol jobba kevesebb.ldl-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!