Magyarországon miért nem irtják a kullancsot permetezéssel? (Úgyhallottam a külföldön irtják. )
Figyelt kérdés
A szúnyogot néha irtják,pedig az nem okoz agyhártyagyulladást.Egy szúnyogcsípés zavaró lehet de sose halálos!A kullancs sokkal veszélyesebb!Arról nem beszélve h nemcsak azok vannak kitéve a kullancsoknak akik sokszor mennek erdőbe(pl. Én),hanem a játszóterekben, parkokban. kertekben is előfordulnak, és ez a gyerekek számára főleg veszélyes.2012. jún. 30. 15:09
1/6 anonim válasza:
1. A szúnyogok ellen sem ér sokat a permetezés, viszont sok hasznos állatot is elpusztitanak a permetezéssel.
2. A kullancsok ellen eleve nincs vegyszer, de akkor az egész országot kellene egyszerre permetezni, mert különben semmit sem ér az egész.
3. A kullancsok többsége nem fertöz, az egész mizéria magyrészt csak pánikkeltés.
4. Bármilyen élölényt kiirtani, mert egyes embereknek nem tetszik, igencsak primitiv gondolkodásra vall, és ha mindenki igy gondolná, akkor rövidesen SEMMILYEN élölény nem lenne a Földön.
2/6 anonim válasza:
Én úgy hallottam régen irtották. nem igazán van értelme sajnos mert nem biztos hogy a vegyszer eljut hozzájuk és úgy felesleges. Ráadásul drága. A szúnyogcsípésbe is bele lehet halni, annyi a különbség hogy a szúnyogok kevesebb betegséget hordoznak és nem kap akkora hírverést mint a kullancs (legalábbis még így van). A csapadékosabb évek után pl kevesebb a vad mert még mikor nagyon kicsik "megzabálják" őket a szúnyogok és nem tudnak megfelelően megerősödni. Amúgy van olyan ország (nem is egy) ahol egyáltalán nem irtják környezetvédelmi okokból a kullancsokat sem és a szúnyogokat sem. Ez van sajnos. Lyme kor ellen van védőoltás az agyhártya gyulladást pedig figyelni kell + kullancs irtóval be kell fújni magunkat. Ezzel lehet szerintem védekezni csak jelenleg. Én sem bánnám ha lenne más megoldás mert eléggé gyakran összeszedek ilyeneket. De a biodiverzitást és a környezetet óvni kell és minél feleslegesen terhelni vegyszerekkel.
3/6 anonim válasza:
*Minél kisebb mértékben terhelni vegyszerekkel lett volna a helyes. Amúgy az elsőnek igaza van :)
4/6 anonim válasza:
Az Európai Unió nem engedi! Az Unió teljes területén tilos a kullancsok irtása!
Akármennyire állatbarát vagyok, ezzel nem értek egyet, de ez van:-(
5/6 anonim válasza:
A #2-es válaszolót annyiban korrigálnám, hogy Lyme-kór ellen NINCS védőoltás (viszont kezelhető antibiotikumokkal), míg a kullancs encephalitis (agyvelőgyulladás) ellen VAN védőoltás (de mivel ez vírus, nem kezelhető antibiotikumokkal).
6/6 anonim válasza:
5-ös. Köszi :) Nem tudom miért a Lyme korra emlékeztem hogy az ellen van. Na mind1. Köszönöm :) (2. voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!