Mi az hogy homeopatias gyogyszer?
Figyelt kérdés
nemreg vettem egy ilyen homeopatias nyugtatot (csak ilyen stressz elleni ize) olvastam rola es eleg jo meg minden csak azt nemertem mi a kulombseg a rendes tabik es a homeopatias gyogyszer kozott.lehet hogy buta vagyok de ez van:S elore is koszi2008. máj. 1. 11:43
1/5 anonim válasza:
A homeopátiás gyógyszerek alapelve, hogy vesznek valamilyen erős mérget, majd ezt addig higítják, amíg gyakorlatilag nem marad benne hatóanyag.
Tehát ezeknek a gyógyszereknek ugyanaz a hatása, mint a placebónak. Vagyis csak a fejedben hat.
Mondjuk ez nyugtatónál elég is.
Engem csak egy dolog zavar: az ára. Az húzós - az önköltséghez képest. Ami gyakorlatilag nulla.
2/5 anonim válasza:
Végülis a lényege az, hogy természetes dologból állítják elő. A nyugtatót nem tudom, hogyan, de öcsém allergiára szedi, és nekem azt mondták, hogy annak pont az a hatóanyaga, ami az allergiát kiváltja, csak legyengített formában, ami ellen a szervezet tud védekezni, így megtanulja kivédeni az allergiát is. Állítólag a többi is ilyen elven működik.
3/5 anonim válasza:
A homeopátia szó görög eredetű, jelentése: hasonló betegség, innen ered a magyar neve: hasonszenvi gyógymód. A terápia alapelve, hogy ha egy anyag nagyobb mennyiségben előidéz bizonyos tüneteket, akkor kis mennyiségben alkalmazva mellékhatások nélkül gyógyítani képes az ugyanazokat a tüneteket kiváltó betegséget. A homeopátia vezérelve: hasonlót hasonlóval gyógyítunk. Ez a felfogás több ezer éves múltra tekint vissza, habár a módszer csak aránylag későn, Samuel Hahnemann német orvos, vegyész és nyelvész (1755-1843) munkássága nyomán vált önálló terápiás ággá.
4/5 anonim válasza:
A homeopátiás szó jelentése, hogy emberbarát. Tehát természetes anyagokból csinálják, amihez nincs hozzászokás, meg ilyesmi. Semmi méregről nincs benne szó.
5/5 anonim válasza:
A lényeg, hogy a Kérdező azt írta "...elég jó, meg minden"
Tehát neki jó.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!