A reflux tényleg egy komoly betegség?
Nekem is van refluxom 15 éves korom óta. Legalábbis akkor lett kimondva. Nálam semmi problémát nem csinál. Eleinte kaptam savlekötőt, mert nagyon égett a gyomrom és a nyelőcsövem, meg sokszor akaratlanul a számba "büfiztem" a kaja egy részét. Más betegség miatt megváltoztattam az étrendem egészségesebbre, azóta az ég világon semmi bajom. Savlekötőt sem szedek. (amúgy se ért semmit) Kb. 1-2 havonta 1x enyhén ég a nyelőcsövem, arra iszok 1 deci salvus vizet,(direkt refluxra, gyomorégésre van) 5 perc alatt vége is mindennek.
Nem tudom túljátssza-e, lehet, hogy neki sokkal erősebb a a savtúltengése, ami azért kínzó lehet, de erős a gyanú, hogy kihasználja a helyzetét.
Kösz, h kiírtad a kérdést. Most jöttem rá, h reggeli előtt elfelejtettem bevenni a gyógyszerem.
Szóval a reflux, még ha nem is kezelik nem olyan nagy probléma, mint, ahogy ő beállítja. Nekem fizikai munkám van, sok hajolással. Akkor tényleg vigyáznom kell, de mindig megoldottam. Emiatt munkát még nem halasztottam.
A savtúltengés nagyon kellemetlen tünet.
Okozhat csúnya szövődményeket. A férjemnél már enyhe garatvérzést is okozott mire kiderült, hogy mi a gond.
Volt ugyan enyhe gyomorégése, de ő inkább "tüdőtüneteket" produkált, így azt vizsgálták nála.
Aztán egy teakúra és volt nincs gyomorsav túltengés és azóta se szed semmiféle savlekötőt.
Meséld el ezt a munkatársadnak, ha nem érdekli hogy lehet eredményesen, véglegesen elmulasztani a problémáját, akkor csak túljátssza és szeret szenvedni vagy sajnáltatni magát.
Hát igen, valószínűleg több figyelemre vágyik, vagy hasonló lehet...olyan is volt, hogy csak úgy abbahagyta a kezdeti gyógyszerszedést...az pedig nyilván nem segít...
És azt is elutasítja, hogy esetleg lelki okai lehetnek annak, hogy ez kialakult...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!