Hány faktoros naptejet vegyek?
Jövő héttől megyek kukoricát címerezni, valószínűleg 1-2 hónapig fogom csinálni. A karjaim és a lábszáram lesz ki, meg persze az arcom. Napi 8-10 órát fogok a napon állni. Még soha nem kentem magamra naptejet, mert fehér a bőröm és még anélkül sem égtem le soha életemben, pedig strandon kint voltam elég sokat, 6-7 órát. (nem tud lebarnulni a bőröm, az a nagyon hófehér típus)
De most azért félek, nehogy mégis felpiruljak, mert ez nagyon sok idő lesz kint. 15 faktorosra gondoltam, de igazából fogalmam sincs, hogy ezek mit jelentenek, mennyire jók és hogy milyen gyakran kell magam kenni.
a 15 faktoros nem lesz elég... én tengerpart előtt pár hónapig szoliba jártam, nagyon fehér bőröm van. Szóval így, ezzel a sok szolival voltam a tengerparton a 10-15-ös faktorú naptejjel. Neked minimum 30-ast ajánlok.
21/l
jah elfelejtettem leírni: szóval a faktorszám azt jelenti, pl. egy 10faktoros esetében, hogy aki fehér bőrű, az kb 10 percet tölthet a napon bőrpír keletkezése nélkül, ha 10essel keni magát, akkor 10*10 percet azaz 100percet. Ha vki kreol bőrűm az kb. 20-30 percet tölthet fényvédő nélkül bőrpír keletkezése nélkül a napon, ha 10essel keni magát akkor 20*10 vagy 30*10. És így tovább. Remélem tudtam segíteni.
/előző voltam/
Köszönöm a tanácsokat, most már értem! :) 30-asat nézek majd.
Igen, én is gondoltam rá, hogy hosszúkba kéne menni, mert össze fogok karistolódni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!