Hogy lehet ez? Tényleg ennyire becsapás, az amit a könnyebb drogokról mondanak nekünk?
Amikor középiskolás voltam a közepe felé az osztálytársaim egy része elment egy olyan irányba, mitől azt hittem lezüllenek. Kocsmákba jártak, és használták a füves cigit is. De nem sűrűn. Talán kb. havi egyszer vagy még kevesebbszer.
Én akkor bár néha elmentem velük ide-oda sohasem szívtam. Féltem tőle, és őket is féltettem.
Bár akkor ők számítottak menőnek, úgy gondoltam, az idő majd engem igazol, mert én szorgalmas voltam, tanultam, nem buliztam sokat és jól éreztem magam a bőrömben.
Én továbbtanultam, ők a szakmát tették le.
Akkor se és azóta se látszott rajtuk hogy élnek ilyen tudatmódósító szerekkel. Szerintem ma már nem is használnak, bár mostanában én csak ritkán látom őket.
De úgy látszik, hogy az idő mégis őket igazolja. Ők jól, boldogulnak, jobban mint én, és jobban mint számtalan más volt osztálytársam, aki nem próbálta ezt.
Bár néha panaszkodnak, lehetne több is a fizetésük, mégis ők hamar találtak a szakmájukban munkát, nem voltak munkanélküliek, ennek hatására anyagilag is jobban állnak.
Én pl. sokáig tartós munkanélküli voltam, most seincs igazán jó munkám, ennek hatására a fizikai erőnlétem is romlott. Még az övéké nem.
Hogy lehet ez? A drogellenes kampányok alapján igazából ennek pont fordítva kellett volna történnie.
Ráadásul volt aki úgy talált munkát, hogy a egyikőjük jól elhelyezkedett, és üresedéskor beajánlotta az egykori együtt füvező barátját.
Tehát még előnyt is kovácsolt belőle.
Hogy lehet ennyire visszájára fordult az élet? Vagy tényleg ennyire nem számít, amit csináltak?
Ha lesz egy gyerekem, félteném a drogoktól, hogy tudom így elmagyarázni neki, hogy az mégiscsak rossz dolog? Hogy hátrányt fog jelenteni neki, és baja eshet tőle?
De hisz én is ugyanazt a szakmát tanultam, csak én egyetemi szinten, ők pedig technikusi szinten. A különbség esetleg annyiban lehet, ők hamarabb végeztek, akkor még könnyebb volt elhelyezkedni. Vagy hogy én esetleg "túlképzett" lennék, mert van diplomám.
Azt, hogy valakinek előnye származott ebből, mint már írtam azért érzem, mert egy baráti társaság egyik tagja beajánlott embereket a céghez, mikor üresedés volt.Ez olyan barát volt, akivel együtt füveztek. A füves bulikól kimaradó, de azért szintén barát 2 társát nem ajánlotta be. A másik 3-al szorosabb volt a kapcsolat, és a szorosabb kapcsolat részben az az együtt elszívott cigarettáknak, együtt átélt beszívott állapotoknak, közös falazásoknak is köszönhető.
Másrészt tudom hogy nem attól sikeresek.
Viszont nem okozott hátrányt se számumra.
Ők mindig mondták, hogy a felelős fűhasználat alig káros? Kevésbé rossz, mint az alkohol.
Ezek szerint igazuk van?
Azt én is tudom, hogy ennél a kábítószernél nem lehet túladagolásban meghalni, és hogy nem okoz nagyon komoly szervi károsodást, amibe belahal az ember.
De úgy tudtam, hogy rontja a memóriát, a társas kapcsolatokat, depresszióhoz vezethet. És hogy a beszívott állapotban könnyen baleset érheti az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!