Az utóbbi időben, azt vettem észre, hogy alig hallom a basszust a zenékben. Ezzel a panasszal szerintetek elmenjek orvoshoz? Bővebben lent.
Többnyire 320kbs-es mp3, illetve flac zenéket hallgatok. A fülhallgató-val sincs semmi gond, egy Sennheiser Cx300-assal szoktam zenét hallgatni (agyba dugós), ismerőseim szerint jól szól. De én azt vettem észre hogy míg régen X hangerőn erőteljes basszust hallottam, az most tompa. Sose hallgattam 60-70%-nál hangosabban.
Kérdés hogy most lehetséges hogy romlott a hallásom? Ezzel el mehetek mondjuk egy fül és orr gégészhez?
Vajon vissza fordítható? Esetleg egy fülmosás lehet hogy segítene?
Ebbe azért hallod a basszust, nem?
Azok a hallórecptoraid ajdák fel előbb, amelyekkel a mélyebb hangokat (basszust) hallod. Az agybadugós gyorsabban károsítja a fület. Ezt nem lehet visszaállítani. Bocsi, ez van. Ezért nem szabad hangosan hallgatni a zenét, főleg agybadugóson. Vegyél egy nagy fejhallgatót, azzal kevésbé károsodik a hallásod.
Orvos nem nagyon tud vele mit kezdeni, max. azt mondja ne hallgass hangosan zenét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!