Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pszichés hányinger ellen mit...

Pszichés hányinger ellen mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés
Több hete napi szinten hányingerem van, de van amikor csak a gyomrom fáj! Voltam orvosnál, minden leletem negatív lett! Kaptam gyógyszereket, amik azt mondta hogy szigorú diéta mellett hamar hatni fognak! Még mindig nem hatott, vagyis de, amíg itthon vagyok teljesen jól vagyok! De amint arra gondolok, hogy buszra kell ülnöm elkap a hányinger, félek hogy a buszon leszek majd rosszul! Ez ellen mit lehet csinálni? Eddig még egyszer sem hánytam, de mindig attól tartok, hogy na majd most!
2012. jún. 9. 09:11
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
Nekem is ugyanez van emiat most valószínűleg évet kell ismételnem a suliban,nem voltam kirándulni,nem birok elmenni sehova (mert folyton rosszul vagyok.A legjobb bnőmmel kiszoktam menni a parkba esténként ott legalább nincsenek,de míg régebben kint tudtunk lenni sokáig most egy óra múlva indulni kell haza mert rosszul leszek pedig csak ketten vagyunk.Ha haza jövök akkor általában elmúlik és akkor ostorozom magam hogy miért nem maradtam ott akkor biztos elmúlt volna.Nekem lassan 1 éve minden nap ég a hasam,hányingerem van,megy a hasam vagy szorulásom van. Mindig van valami ezek a gondok azért vannak mert a stressz ráment a gyomromra nekem ez 2007 ben egy esküvőn kezdődött,vagyis azután ismertük fel hogy mi ez de rengetegszer volt kisebb koromba hogyha ideges voltam hányás,hányinger ,de sokáig csak hébe-hóba voltam rosszul.De most mentem közép iskolába és a sok stressz,nem teljesítettem jól,nem fogadtak be a többiek és ez elő hozta.A suliba több mint 300 óra hiányzásom volt ezért négyből megbuktam :( Most majd megyek vizsgázni...de nem mehet így tovább mert jövőre is ez lesz.Nekem is mindig ez az érzésem volt hogy na majd most hányni fogok és sokszor majdnem sikerült....:S Jó lenne beszélgetni veled vagy bárkivel akinek hasonló problémái vannak.
2012. júl. 2. 14:09
 12/22 A kérdező kommentje:
Írtam privit! :)
2012. júl. 2. 15:45
 13/22 anonim válasza:
Sziasztok! Eddig azt hittem, csak nekem van ilyen problémám, hát ezek szerint többeknek is! Én itthon vagyok a kislányommal gyesen, és kb 3 hónapja kezdődött.. nem tudom miért lehet! A hőséget is nagyon rosszul bírom, néha amikor a szabadban voltunk a kislányommal, már-már úgy éreztem, hogy el is ájulok! És közben féltem, hogy ha ne adj isten elájulok vagy valami, mi lesz a kislányommal? Mi lesz ha elszalad, kiszalad az útra, vagy valami, én meg még csak nem is tehetek semmit! Ugyanez van a hányingerrel is! Felszállunk a villamosra, vagy a buszra, vagy csak tudom, hogy hosszabb útra megyünk, már jön az érzés... Nem tudom, mit lehetne tenni, de komolyan! Igyekszem nem hagyni, hogy eluralkodjon rajtam, csak azért is elmegyünk itthonról, minden hétvégén távolsági busszal megyünk az anyukámékhoz, hiszem a kislányom imád ott lenni! Arra próbálok gondolni, hogy ez csak pszcihés, és hogy nem valódi, csak beképzelem! Most is indulni készülünk anyuékhoz, de én már arra gondolok, hogy megint egész úton ezzel kell majd küzdenem, és utálom az egészet! Itthon semmi probléma sincs. Szeptemberben megyek vissza dolgozni, attól azt várom, hogy vagy teljesen elmúlik, vagy esetleg még durvább lesz, hiszen sok időt fogok ott tölteni.. Már arra is gondoltam, talán azért van, mert tudat alatt nagyon nem akarok elszakadni a kislányomtól, és talán így jön ki rajtam a szorongás! :( De jó lenne ezt az egészet leküzdeni, és visszakapni a régi "gondtalan" életemet, mert borzasztó, hogy akárhányszor elmegyünk valahova, ettől szenvedek! :(
2012. júl. 14. 09:43
 14/22 anonim válasza:
Ezt már biztosan beképzeljük :((( ha valaki tud valami módot az orvoson kívül az szóljon!! :(
2012. júl. 20. 09:55
 15/22 anonim válasza:
Nekem is ugyan ez van! Kiskoromban is hasfájós voltam, mikor új iskolába mentem és nehezen illeszkedtem be, de kineziológus segített és teljesen elmúlt, évekig nem is volt semmi bajom.. tavaly laktózérzékenységet állapítottak meg nálam, de annak a tünetei teljesen elmúltak a diétával.. és most történt pár nehezen feldolgozható dolog az életemben és először pánikrohamaim voltak, az elmúlt ugyanúgy kineziológus segítségével, most pedig ugyanez a folyamatos hányingerem van, főleg ha valahova mennem kell, már előre félek, hogy rosszul leszek, de tudom, hogy igazából felesleges félnem, de valahogy mégis folyton bennem van.. Mielőtt megyek valahova nem merek enni se, nehogy véletlen rosszat egyek és azért legyek rosszul.. Tudom, hogy ez pszichés dolog, de egyszerűen nem bírom túltenni magam rajta, mindig félek, hogy lehet hogy most nem pszichés és tényleg valami bajom van vagy elkaptam egy vírust... Ennek ellenére mindig elmegyek oda, ahova tervezem, nem maradok otthon és természetesen soha nem történt még semmi baj, mikor elmentem, csak mikor már ott voltam és eszembe jutott akkor megint elfogott a rosszullét, de próbáltam elterelni a figyelmemet.. Szerintem visszamegyek az orvosomhoz, mert ő eddig is mindig tudott segíteni, és szerintem ti is menjetek pszichológushoz vagy kineziológushoz, mert ez biztos pszichés.. És nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem elrontja az egész hangulatomat, folyton rossz kedvem van emiatt.. vagy azért aggódom, hogy rosszul leszek, vagy rosszul vagyok és a kettő csak erősíti egymást.. és sehova sem tudok olyan jókedvűen elindulni, mint régen, az étvágyam is nagyon visszaesett, mert ha ki is mozdulok nem merek se enni, se inni maximum vizet, nehogy attól legyek rosszul
2013. jan. 23. 15:24
 16/22 A kérdező kommentje:
Szia! Én már kigyógyultam ebből! Augusztus óta gyógyszert szedek, és következő hónaptól már elkezdem csökkenteni mert úgy érzem már nincs rá szükségem! Én is próbáltam mindent, de nálam sajnos csak a gyógyszer segített. Nyáron kimozdulni is alig mertem a lakásból, mert egyből jött a hányinger. Ma már gond nélkül megyek erre-arra. Régen nagyon gyógyszerellenes voltam főleg az ilyen pszichiáter által felírt gyógyszereket elleneztem. De sajnos eljutottam arra a pontra hogy én ezt már nem bírom, így felkerestem egy pszichiátert. Szeretném már végleg letenni, kíváncsi vagyok mi lesz ha már nem fogom szedni.
2013. jan. 24. 08:34
 17/22 anonim válasza:
Szia, most találtam rá erre a kérdésre, nekem is ilyen problémám volt hónapokig, egyre rosszabb lett, már kimenni se mertem a lakásból, mert annyira féltem, hogy hányni fogok. Pszichológushoz fordultam, kognitív viselkedésterápián vettem részt, 16 alkalommal kellett mennem. Tényleg ajánlom, nem múlt el, de tudom kezelni, meg tudom különböztetni a valódi hányingertől ezt a pszichéset és le is tudom állítani. Sosem szedtem gyógyszert. Kitartás!
2013. máj. 18. 21:41
 18/22 anonim válasza:

Tisztelt kérdező!

Csak most néztem kérdését, nem tudom, hogy látja-e még amit írok, mert látom tavalyi a kérdés.

Én ugyanebben a "betegségben" szenvedek. Ami megnyugtatásul, gyógyítható! Az egyetlen gyógymód a saját agyunkban rejlik. Én is szinte minden reggel hánytam középsuli órái előtt, és azt hittem, hogy a bedagadt manuláim miatt van ez. Kivetettem, és utána megszűnt a problémám, de az utóbbi évben ismét belegondoltam és "pánikoltam", hogy milyen ciki lenne behányni az osztálytársak előtt. Az erős akaratomnak köszönhetően, és hitemnek, sikeresen leérettségiztem és letettem egy felszolgáló szakmát is. Mindkettőnél rosszul voltam, de sikerült fölé kerekednem . Még mindig rosszul vagyok boltokban, sorokban, néha-néha ha csak barátokkal vagy barátnőmmel megyek el valahova. De annyira hozzászoktam, hogy egyből a lehetőségeket keresem, ha esetleg hánynék akkor hova. Meg már úgy vagyok vele, hogy ha hányok akkor mi van? Valami zsepit odatartok és kész. Sokszor ha rámjön az inger csak nevetek egyet és el is múlik. Amúgy meg hányni nem szégyen, főleg azoknak volt röhejes hányásuk, akik nem szenvednek ilyen betegségben és azt hisszük hogy ők nevetnének ki.. Ismétlem, nem szégyen hányni! Kitartást és sok erőt mindenkinek aki ilyenben "szenved"! De azt is mondhatnám, csak pozitív gondolkodást!

2013. dec. 6. 09:59
 19/22 anonim válasza:

Sziasztok!

18 éves lány vagyok és több mint fél éve ugyanez a problémám. Minden nap hányingerem van, folyamatosan attól félek hogy hányni fogok. Eddig nem tudtam mi az igazi félelem, most, hogy folyamatosan rettegek a hányástól jöttem rá hogy valóban milyen érzés félni. Akárhova megyek/akárkivel találkozom az első gondolatom az, hogy nehogy elkapjam tőle a hányós vírust. Ha valakiről hallom suliban hogy hányt/hányós vírusa van, azonnal bepánikolok és órára se tudok bemenni. Mindig megválogatom hogy mit eszek, tömegközlekedésnél is folyamatosan azon kattog az agyam, hogy mi lesz ha most kell hánynom. Járok pszichológushoz, de eddig semmi változást nem érzékelek. (kb. 3 hónapja) A családomban sokaknak előfrodult pánikbetegsége, a bátyámnak pont a hányástól való félelemmel kezdődött. Nem tudom mit tehetnék... ha valaki segítene egy-két tanáccsal nagyon megköszönném!

2014. febr. 16. 16:54
 20/22 anonim válasza:
Van még itt valaki aki ugyan ezekkel küzd? Nekem sajnos társul hozzá ilyen deperszonalizáció/derealizáció :(
2017. márc. 21. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!