Pszichés hányinger ellen mit lehet csinálni?
Tisztelt kérdező!
Csak most néztem kérdését, nem tudom, hogy látja-e még amit írok, mert látom tavalyi a kérdés.
Én ugyanebben a "betegségben" szenvedek. Ami megnyugtatásul, gyógyítható! Az egyetlen gyógymód a saját agyunkban rejlik. Én is szinte minden reggel hánytam középsuli órái előtt, és azt hittem, hogy a bedagadt manuláim miatt van ez. Kivetettem, és utána megszűnt a problémám, de az utóbbi évben ismét belegondoltam és "pánikoltam", hogy milyen ciki lenne behányni az osztálytársak előtt. Az erős akaratomnak köszönhetően, és hitemnek, sikeresen leérettségiztem és letettem egy felszolgáló szakmát is. Mindkettőnél rosszul voltam, de sikerült fölé kerekednem . Még mindig rosszul vagyok boltokban, sorokban, néha-néha ha csak barátokkal vagy barátnőmmel megyek el valahova. De annyira hozzászoktam, hogy egyből a lehetőségeket keresem, ha esetleg hánynék akkor hova. Meg már úgy vagyok vele, hogy ha hányok akkor mi van? Valami zsepit odatartok és kész. Sokszor ha rámjön az inger csak nevetek egyet és el is múlik. Amúgy meg hányni nem szégyen, főleg azoknak volt röhejes hányásuk, akik nem szenvednek ilyen betegségben és azt hisszük hogy ők nevetnének ki.. Ismétlem, nem szégyen hányni! Kitartást és sok erőt mindenkinek aki ilyenben "szenved"! De azt is mondhatnám, csak pozitív gondolkodást!
Sziasztok!
18 éves lány vagyok és több mint fél éve ugyanez a problémám. Minden nap hányingerem van, folyamatosan attól félek hogy hányni fogok. Eddig nem tudtam mi az igazi félelem, most, hogy folyamatosan rettegek a hányástól jöttem rá hogy valóban milyen érzés félni. Akárhova megyek/akárkivel találkozom az első gondolatom az, hogy nehogy elkapjam tőle a hányós vírust. Ha valakiről hallom suliban hogy hányt/hányós vírusa van, azonnal bepánikolok és órára se tudok bemenni. Mindig megválogatom hogy mit eszek, tömegközlekedésnél is folyamatosan azon kattog az agyam, hogy mi lesz ha most kell hánynom. Járok pszichológushoz, de eddig semmi változást nem érzékelek. (kb. 3 hónapja) A családomban sokaknak előfrodult pánikbetegsége, a bátyámnak pont a hányástól való félelemmel kezdődött. Nem tudom mit tehetnék... ha valaki segítene egy-két tanáccsal nagyon megköszönném!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!